14JUN2018

Här firar du midsommar i Upplands-Bro

Fredagen den 22 juni är det midsommarafton och dags för små grodorna igen. Traditionellt firande med dans runt midsommarstången, lekar, lotterier och folkdans arrangeras på flera ställen i Upplands-Bro.

Foto: Mostphotos

Kungsängens Hembygdsgård

Välkommen till traditionsenligt midsommarfirande i Kungsängens Hembygdsgård fredagen den 22 juni. Klockan 12.00 öppnar vi serveringen med hembakat bröd, grillning, lotterier och loppis. Vi reser midsommarstången klockan 13.00. Därefter blir det dans runt stången och folkdansuppvisning.

Vill du vara med och klä midsommarstången? Kom till hembygdsgården torsdagen den 21 juni klockan 18.30. Ta gärna med blommor!

På midsommardagen den 24 juni är det friluftsgudstjänst i Hembygdsgården klockan 11.00 tillsammans med Kungsängens Folkdansgille som spelar och dansar. Kyrkkaffe efteråt i Hembygdsgården.

Kungsängens kyrka

Midsommarfirandet inleds i Kungsängens kyrka klockan 11.30 med Hela kyrkan sjunger. Kom och sjung in sommaren med oss.

Spelvilda spelar och sjunger. Medverkande: Ellinor Ryd, sång och fiol, Elisabet Ryd, sång och nyckelharpa, Marcus Mohlin, fiol, Nina Granat, cello, samt Leena-Maija Nee, kyrkomusiker.

Därifrån tågar vi gemensamt ut till midsommarfirandet vid hembygdsgården.

Tid: Fredag den 22 juni klockan 11.30

Arrangör: Kungsängens folkdansgille

 

Bro

Bro IK har i flera år ordnat mysigt midsommarfirande på Bro idrottsplats med midsommarstång, folkdans, fika, fiskdamm, luftgevärsskytte och lotterier. Så blir det även i år enligt klubbens Facebook-sida. För uppdateringar om årets firande se Facebook @clubbroik.

Tid: Fredag den 22 juni klockan 11.00-14.00

Arrangör: Bro IK

 

Håbo-Tibble

Håtuna Håbo-Tibble hembygdsförening bjuder in till traditionellt midsommarfirande i Tjusta by. Var med och res stången kl 14.00. Det blir dans runt midsommarstången till levande musik, ponnyridning samt häst och vagn. Om intresse finns så ordnas en visning i den gamla skolmiljön med fyra skolbyggnader från 1818, 1869, 1998 samt 1957. Kaféet är öppet med hembakat, kaffe och dryck.

Vill du vara med och plocka blommor till midsommarstången? Torsdag den 21 juni klockan 17.00 samlas vi för att plocka blommor. Enklare mat kommer att finnas.

Tid: Fredag den 22 juni klockan 14:00

Arrangör: Håtuna Håbo-Tibble hembygdsförening

Trevlig midsommar!

Relaterade nyheter