12JUN2018

Välkommen till invigningen av Forntidsglimtar

Fanns det vikingar i Upplands-Bro? Låt dig förflyttas till forntiden på årets sommarutställning Forntidsglimtar i Brohuset. Välkommen till invigningen torsdagen den 14 juni där du också får en spännande visning av utställningen!

Utställningen Forntidsglimtar invigs torsdagen den 14 juni klockan 18.00 i Brohuset. Andrée Wright (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, håller öppningstal och det blir en visning av utställningen.

Fanns det vikingar i Upplands-Bro? Svaret kan du få på Forntidsglimtar, som är årets sommarutställning i Konstkuben/Brohuset.

Känn historiens vingslag när runstenarna i Upplands-Bro berättar om sin tid och vad som hände då. Se och upplev hur det vi idag kallar Upplands-Bro steg upp från havets botten. Se ett bildspel om runstenar och illustrationer som visar landhöjningen.

Upplev labyrinten vid Rösaring och prova på att skriva med runskrift. Välkommen till en utställning om din närmiljö för 3000 år sen!

Utställningen pågår 14 juni-9 augusti. Den arrangeras av Upplands-Bro kommun tillsammans med Stockholm-Näs Hembygdsförening, UKF och Bro-Låssa Hembygdsförening.

Varmt välkommen!

Samma sommaröppettider som Brohuset/Biblioteket.

Relaterade nyheter