18MAJ2018

Omsorgsspelen – tävlingen där alla är vinnare

En vacker och blåsig dag i maj samlades 60 idrottare på Kungsängens IP. Det var dags för Omsorgsspelen, en idrottstävling för personer inom daglig verksamhet.

Längdhopp, en av flera grenar på Omsorgsspelen.

Längdhopp, en av flera grenar på Omsorgsspelen. Foto: Anna Malm Kelfve

För fjärde året i rad arrangerades Omsorgsspelen på Kungängens IP. I år deltog 28 deltagare från Upplands-Bro och 32 deltagare från Järfälla för att tävla i en rad olika friidrottsgrenar. 

Sara Ridderstedt (MP), ordförande i Arbetsmarknadsutskottet, invigde Omsorgsspelen 2018.

Sara Ridderstedt (MP), ordförande i Arbetsmarknadsutskottet, invigde Omsorgsspelen 2018.

– Från kommunens sida är vi oerhört angelägna om att skapa möjligheter för alla att kunna delta, utifrån sina förutsättningar. Därför är deltagande i Omsorgsspelen är något väldigt fint och viktigt. Jag önskar alla idrottare en fin och rolig dag, säger Sara Ridderstedt (MP), ordförande i Arbetsmarknadsutskottet som invigde spelen.

Deltagare från Rytmus-gruppen inom daglig verksamhet ledde en dansuppvärmning för de deltagande idrottarna. Därefter inleddes Omsorgsspelen med grenar som löpning, längdhopp, målskytte och rullstolsrally.

Relaterade nyheter

  • 17 OKT 2018
    Helena Åhman, så heter Upplands-Bro kommuns nya socialchef. Helena kommer senast från en tjänst som avdelningschef för socialtjänstavdelningen på Kungsholmens stadsdelsförvaltning i Stockholms stad.
  • 26 SEP 2018
    Varje år, den 21 september, uppmärksammas Alzheimerdagen över hela världen. I Upplands-Bro arrangerades för åttonde gången Alzheimerdagen då stöd till personer med demensdiagnos och deras anhöriga stod i centrum.
  • 21 SEP 2018
    En kontaktperson är en medmänniska som kan stötta en person med någon form av funktionsnedsättning. En medmänsklig kompis som kan sätta en extra guldkant på en annan människas vardag. Det kan handla om att följa med på bio, gå och...