29APR2018

Frökonserten fyllde Ekhammarscenen

Spänd förväntan följdes av jubel och applåder när Kulturskolan bjöd på årets Frökonsert med både blues, pop och klassiska toner.

Oscar Johansson, Noelia Thohimaa och Siri Guezennec spelar cello. Foto: Kristina Andersson

På den årliga Frökonserten samlades Kulturskolans yngsta elever, ungefär hundra barn, för att för första gången uppträda gemensamt. I år hölls konserten den 24 april på Ekhammarscenen i Kungsängen inför en stor och entusiastisk publik.

Kvällen bjöd på höjdpunkter som en poppig version av ”Spanien” med brassensemblen, ”Diana” av en ensam saxofonist samt ”En blommig blues” av flöjtister, som bara hade spelat tillsammans i några veckor. Vi fick höra allt från brassinstrument, fiol, cello, gitarr och flöjt till kvällens största instrument - flygeln.

Sångarna framförde bland annat ”Shit pommesfritt pyttipanna!”, ett nummer från musikalen Blodmysteriet, och dansarna rockade loss till The Ark och Michael Jackson.

Kulturskolans biträdande chef Gunilla Åberg-Dahlberg var konferencier under kvällens föreställning, som inleddes med att elever från Finnstaskolans stråkklasser spelade Sinfonia och Vildforsen på fiol och cello.

Siri Guézennec, Noelia Tuohimaa och Oscar Johansson var tre av cellisterna på Frökonserten. De går i klass två på Finnstaskolan. Kulturskolan har stråkklasser på deras skola och nu de har spelat cello sedan efter sommarlovet 2017, i snart två terminer.

-Det var lite nervöst och vi fick buga väldigt många gånger, tycker Siri och Noelia.

De har hunnit lära sig fyra låtar på cello.

-I början var det kanske lite svårt att spela cello men inte sedan, säger Siri.

Hennes favoritinstument är cello medan Noelia tycker att trumpet verkar kul.

Oscar tycker att det har varit roligt att spela cello i skolan och skulle också vilja spela trummor och gitarr.

I ett storslaget finalnummer stod samtliga musiker, dansare och sångare på scenen samtidigt. De framförde Stormy Weather i tre delar: En med blås, en med sång samt en med fiol och cello.

På parkeringen väntade ett ihållande regn när föreställningen var över. Men vad gör det efter en lyckad första föreställning med en jättenöjd publik!

Relaterade nyheter

  • 3 OKT 2019
    Höstlovet närmar sig med stormsteg! Här kommer årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter under vecka 44: Konstskola, skräckteater, bio, halloweenfest, bågskytte, keramikkurs, stallhäng och mycket mer.
  • 30 SEP 2019
    Drömjobb och demokrati var temat när det bjöds på talkshow på Stora scenen i Kulturhuset i fredags. Kvällens värd Barakat B Ghebrehawariat alias Demokratiagenten samtalade med tre unga kreatörer – en poet, en dansare och en youtuber...
  • 10 SEP 2019
    Efter en regnig start på dagen lättade äntligen molntäcket och solen sken över både den nyinvigda aktivitetsparken och alla besökare som hade kommit för att fira 2019 års upplaga av Fest i byn i Bro centrum.