29APR2018

Frökonserten fyllde Ekhammarscenen

Spänd förväntan följdes av jubel och applåder när Kulturskolan bjöd på årets Frökonsert med både blues, pop och klassiska toner.

Oscar Johansson, Noelia Thohimaa och Siri Guezennec spelar cello. Foto: Kristina Andersson

På den årliga Frökonserten samlades Kulturskolans yngsta elever, ungefär hundra barn, för att för första gången uppträda gemensamt. I år hölls konserten den 24 april på Ekhammarscenen i Kungsängen inför en stor och entusiastisk publik.

Kvällen bjöd på höjdpunkter som en poppig version av ”Spanien” med brassensemblen, ”Diana” av en ensam saxofonist samt ”En blommig blues” av flöjtister, som bara hade spelat tillsammans i några veckor. Vi fick höra allt från brassinstrument, fiol, cello, gitarr och flöjt till kvällens största instrument - flygeln.

Sångarna framförde bland annat ”Shit pommesfritt pyttipanna!”, ett nummer från musikalen Blodmysteriet, och dansarna rockade loss till The Ark och Michael Jackson.

Kulturskolans biträdande chef Gunilla Åberg-Dahlberg var konferencier under kvällens föreställning, som inleddes med att elever från Finnstaskolans stråkklasser spelade Sinfonia och Vildforsen på fiol och cello.

Siri Guézennec, Noelia Tuohimaa och Oscar Johansson var tre av cellisterna på Frökonserten. De går i klass två på Finnstaskolan. Kulturskolan har stråkklasser på deras skola och nu de har spelat cello sedan efter sommarlovet 2017, i snart två terminer.

-Det var lite nervöst och vi fick buga väldigt många gånger, tycker Siri och Noelia.

De har hunnit lära sig fyra låtar på cello.

-I början var det kanske lite svårt att spela cello men inte sedan, säger Siri.

Hennes favoritinstument är cello medan Noelia tycker att trumpet verkar kul.

Oscar tycker att det har varit roligt att spela cello i skolan och skulle också vilja spela trummor och gitarr.

I ett storslaget finalnummer stod samtliga musiker, dansare och sångare på scenen samtidigt. De framförde Stormy Weather i tre delar: En med blås, en med sång samt en med fiol och cello.

På parkeringen väntade ett ihållande regn när föreställningen var över. Men vad gör det efter en lyckad första föreställning med en jättenöjd publik!

Relaterade nyheter

  • 16 JUL 2019
    Forntid möter nutid när gruppen Ingrid Olterman Dans tar med publiken på en unik upplevelse på historisk mark i föreställningen Dans på Rösaring. På Arkeologins dag, söndagen den 25 augusti, ges två föreställningar – där även publiken...
  • 17 JUN 2019
    Söndagens hopptävlingar på kommunens ridanläggning i Bro inleddes med avtäckning av den offentliga konst som placerats vid entrén till anläggningen. På den lilla stallbacken välkomnas nu besökarna av fyra små betonghästar, som man...
  • 12 JUN 2019
    Vi väver, stickar, syr, virkar och broderar i Upplands-Bro – detta är temat för sommarens stora textilutställning i Konsthallen. Under invigningen fanns mästerspinnaren och vävaren Stefan Moberg på plats vid sin vävstol. Kultur- och...