29APR2018

Frökonserten fyllde Ekhammarscenen

Spänd förväntan följdes av jubel och applåder när Kulturskolan bjöd på årets Frökonsert med både blues, pop och klassiska toner.

Oscar Johansson, Noelia Thohimaa och Siri Guezennec spelar cello. Foto: Kristina Andersson

På den årliga Frökonserten samlades Kulturskolans yngsta elever, ungefär hundra barn, för att för första gången uppträda gemensamt. I år hölls konserten den 24 april på Ekhammarscenen i Kungsängen inför en stor och entusiastisk publik.

Kvällen bjöd på höjdpunkter som en poppig version av ”Spanien” med brassensemblen, ”Diana” av en ensam saxofonist samt ”En blommig blues” av flöjtister, som bara hade spelat tillsammans i några veckor. Vi fick höra allt från brassinstrument, fiol, cello, gitarr och flöjt till kvällens största instrument - flygeln.

Sångarna framförde bland annat ”Shit pommesfritt pyttipanna!”, ett nummer från musikalen Blodmysteriet, och dansarna rockade loss till The Ark och Michael Jackson.

Kulturskolans biträdande chef Gunilla Åberg-Dahlberg var konferencier under kvällens föreställning, som inleddes med att elever från Finnstaskolans stråkklasser spelade Sinfonia och Vildforsen på fiol och cello.

Siri Guézennec, Noelia Tuohimaa och Oscar Johansson var tre av cellisterna på Frökonserten. De går i klass två på Finnstaskolan. Kulturskolan har stråkklasser på deras skola och nu de har spelat cello sedan efter sommarlovet 2017, i snart två terminer.

-Det var lite nervöst och vi fick buga väldigt många gånger, tycker Siri och Noelia.

De har hunnit lära sig fyra låtar på cello.

-I början var det kanske lite svårt att spela cello men inte sedan, säger Siri.

Hennes favoritinstument är cello medan Noelia tycker att trumpet verkar kul.

Oscar tycker att det har varit roligt att spela cello i skolan och skulle också vilja spela trummor och gitarr.

I ett storslaget finalnummer stod samtliga musiker, dansare och sångare på scenen samtidigt. De framförde Stormy Weather i tre delar: En med blås, en med sång samt en med fiol och cello.

På parkeringen väntade ett ihållande regn när föreställningen var över. Men vad gör det efter en lyckad första föreställning med en jättenöjd publik!

Relaterade nyheter

  • 13 DEC 2019
    Kulturskolan inför ett nytt verksamhetssystem inför våren 2020. Det betyder att vårdnadshavare behöver registrera sig i systemet för att säkra sitt barns plats på vårens kurser.
  • 9 DEC 2019
    Nu är det klart vilka som blir Upplands-Bro kommuns kultur- och miljöstipendiater 2019. Grattis till er! 
  • 6 DEC 2019
    Bygget av den nya sporthallen i Kungsängen går framåt med stora steg. Väggar, tak och fönster finns redan på plats. I augusti 2020 kan sportintresserade se fram emot en festlig invigning av hallen om allt går som planerat.