28APR2018

Premiär för Stories – en serie berättelser om Upplands-Bro

På söndag den 29 april, lanserar kommunen den första delen i Stories, en serie längre berättelser om Upplands-Bro. Med Stories vill vi lyfta fram Upplands-Brobor som lever i, och engagerar sig för kommunen. Redan nu kan du läsa första berättelsen.

Fr vä: Rodan Yousef, Abdirahman Isak, Naman Tesfamariam och Liban Mohamed. Foto: Åsa Sjöström

Sammanlagt kommer kommunen publicera fem berättelser i Stories. Den första delen publiceras i slutet av april och har rubriken ”Vad händer med Bro-andan?”. Berättelserna under vårens Stories kommer att ha fokus på Bro.

Utdrag ur Stories, del 1:

”Upplands-Bro är en snabbt växande kommun, nära vatten och vackra skogar och promenadstigar. Men hur mår kommunens invånare? Och finns Bro-andan kvar – den som gjorde att människor kände sig hemma och tog hand om varandra?

Fotografen Åsa Sjöström, uppvuxen i Bro, tog med journalisten och författaren Behrang Behdjou för att söka svar.”

Om Stories

Stories är en serie berättelser från Upplands-Bro kommun där du som läsare möter människor som jobbar, lever och engagerar sig i kommunen. Med Stories vill vi uppmuntra till samtal och lyfta fram olika röster och tankar om frågor som rör kommunen. Varje story har ett eget ämne eller frågeställning.

Fotoutställning

I början av september blir det en utställning med fotografen Åsa Sjöströms bilder i Brohuset. Åsa Sjöström vann tre priser på Sveriges största fototävling Årets bild 2018 och hon är själv uppväxt i Bro.

Relaterade nyheter

  • 17 SEP 2019
    Kom och träffa kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) måndagen den 23 september i Kulturhuset, Kungsängen. Delta i ett samtal om små och stora frågor i kommunen.
  • 17 SEP 2019
    I veckan deltar Upplands-Bro kommun i Stockholm Business Arena - Nordens största mötesplats för ledande aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. En av talarna är kommundirektör Ida Texell, som kommer att dela med sig av hur...
  • 16 SEP 2019
    Förra veckan besökte kommunen Destinys care – en privat utförare inom hemtjänst. Företagsbesöket är ett av många planerade besök med fokus på att träffa, lära känna och tillsammans, föra en dialog om förutsättningar och utmaningar...