26FEB2018

Parkvägens gruppboende invigt

Nu är Parkvägens gruppboende redo att slå upp dörrarna för inflyttning. Redan under första halvan av mars månad börjar de sex lägenheterna fyllas.

Tina Teljstedt (KD), socialnämndens ordförande, inviger gruppbostaden på Parkvägen.

Tina Teljstedt (KD), socialnämndens ordförande, inviger gruppbostaden på Parkvägen. Foto: Anna Malm Kelfve

Utöver de sex lägenheterna finns gemensamma utrymmen i gruppbostaden. Varje lägenhet har egen ingång och en liten uteplats. Vid utformningen av gruppbostaden har det från början varit viktigt att det finns möjlighet till individuella anpassningar utifrån hyresgästernas behov och önskemål. De gemensamma utrymmena utgörs av ett gemensamt kök och vardagsrum. Utgångspunkten har varit att skapa en lugn och trygg miljö, både inne och ute.

Under invigningen besökte närmare 80 personer gruppbostaden. Både personer som ska flytta in, deras anhöriga, medarbetare inom omsorgen, politiker och representanter från Upplands-Brohus som är hyresvärdar tog tillfället i akt att besöka det nya boendet.

– Vi är oerhört glada att äntligen kunna välkomna de boende till Parkvägen. Behovet av gruppbostäder är stort och i och med att Parkvägen nu är inflyttningsklart har vi kommit en bit på vägen, säger Tina Teljstedt (KD).

I det gemensamma vardagsrummet finns en "öppen spis".

I det gemensamma vardagsrummet finns en "öppen spis".

Relaterade nyheter

  • 27 MAR 2020
    Antalet patienter med luftvägssymtom väntas öka de kommande veckorna. Nu förbereder sig vårdcentralerna i Upplands-Bro för att gemensamt vara redo att ta hand om de patienter som kan komma att behöva vård.
  • 27 MAR 2020
    Från och med idag, fredag, införs totalt besöksförbud på kommunala äldreboenden och LSS-boenden i Upplands-Bro. Detta för att minimera risken för smittspridning av coronaviruset.
  • 31 OKT 2019
    I september öppnade det nya vård- och omsorgsboende på Lillsjö Badväg portarna för inflytt. När de inflyttade hunnit packa upp och komma i ordning var dags för en formell invigning.