29JAN2018

Lysande ryggsäck blev årets UF-företag

Bright Pack UF – så heter UF-företaget som kammade hem priset för bästa företag under Upplands-Brogymnasiets entreprenörsgala. Företaget har tagit fram en bokstavligt talat lysande produkt – en reflexryggsäck som ska bidra till att minska antalet trafikolyckor.

Max Mårtensson, Tim Mårtensson, Niklas Forsberg och Linnéa Karlsson driver UF-företaget Bright Pack som vann bästa pris på Upplands-Brogymnasiets entreprenörsgala.

Bakgrunden till produkten är enkel. Varje år dör 30 barn på grund av att dom inte syns i trafiken. Det vill Max Mårtensson, Tim Mårtensson, Niklas Forsberg och Linnéa Karlsson förändra på, och därför utvecklade gruppen ryggsäcken Bright Pack.

Visionen är att ingen människa ska behöva skadas i trafiken.

Förutom priset som bästa företag får Bright Pack UF också representera Upplands-Brogymnasiet i tävlingen Entreprenörskap på riktigt på Älvsjömässan i mars.

Fler prisvinnare

Under Entreprenörsgalan, som hölls på Upplands-Brogymnasiet, delades det ut priset i flera kategorier:

Årets bästa koncept gick till Walk Safe UF som säljer försvarsspray som innehåller mentol och överfallslarm. Fyra tjejer kom fram med konceptet, med anledning av att många tjejer/kvinnor känner sig otrygga när de vistas utomhus.

Årets bästa affärsplan gick till företaget One Bag UF för en genomtänkt affärsplan. Deras affärsidé är att erbjuda den medvetna konsumenten en återanvändbar påse som ska minska konsumtionen av engångspåsar.

Publikens pris gick till företaget Style & Support UF fick flest röster av publiken och vann därmed Publikens pris. Företaget säljer egentillverkade armband med olika slagkraftiga motiv.

Driva och avveckla företag

Eleverna på Upplands-Bro gymnasiet har möjlighet att under ett läsår starta, driva och avveckla ett UF-företag genom konceptet Ung Företagsamhet. Eleverna är nu halvvägs igenom sitt UF-år och det var därför dags för den årliga Entreprenörsdagen som innebär att eleverna ställer ut sina företag och presenterar sina affärsidéer för en jury.

Lokal jury

Elevernas företag blev bedömda av en jury som bestod av Henrik Roempke, Maria Pallinder och Carl Fredriksson från Sparbanken i Enköping, Birgitta Dickson från Företagarna Upplands-Bro/Håbo, Irène Seth från Damernas företagsbyrå samt Mathias Forsberg och Nassim Nyholm från kommunens näringslivsstab.

Entreprenörsdagen arrangerades den 25 januari.

Bright Pack´s prisvinnande ryggsäckar. (Foto: Bright Pack UF)

Relaterade nyheter

  • 4 OKT 2019
    Hur fungerar en offentlig upphandling? Och hur gör du som företagare för att lämna anbud i en offentlig upphandling? Det var två av huvudfrågorna under kommunens lunchmöte om upphandling som arrangerades den 3 oktober.
  • 2 OKT 2019
    Från och med i år arrangerar Upplands-Bro kommun en årlig nyföretagarlunch för att välkomna nya företag till kommunen. Syftet med lunchen är att ge en överblick över vad kommunen kan erbjuda nya företagare, och ge företagen en möjlighet...
  • 24 SEP 2019
    Näringslivsklimatet i kommunen tillhör toppskiktet i Sverige. För andra året i rad placerar sig Upplands-Bro kommun på plats 16 av 290 kommuner i Sverige. Det visar en färsk ranking publicerad av Svenskt Näringsliv.