12JAN2018

Miljöalmanackan 2018

Som boende i Upplands-Bro har du nu fått årets miljöalmanacka i brevlådan. Miljöalmanackan är full med information om miljö och avfall, smarta tips på området och inte minst bilder som kommuninvånare har bidragit med i fototävlingen. 

Foto av gul bänk vid Kungsängens strand

”Gul bänk – Kungsängens strand” Foto: Agneta Edvall Johansson

Årets miljöalmanacka är den 17:e utgåvan av miljöalmanackan från Upplands-Bro kommun. Årets fotografer har med sina fantastiska bilder lyckats skildra temat ”Kommunen som ger plats”.

 • Upplands-Bro är en av de mest växande kommunerna i Stockholmsregionen.
 • I en av Storstockholms naturskönaste kommuner, med 13 mil Mälarstränder, byggs attraktiva bostadsområden nära till kollektivtrafik, samtidigt som en levande landsbygd bevaras.
 • Med en tillväxt på omkring 900 personer om året är det många som hittar ett hem i kommunen som ger plats.
 • Ett bra företagsklimat och växande näringsliv är en avgörande förutsättning för tillväxt. Företagen trivs bra i Upplands-Bro kommun och fler företag etablerar sig.
 • Upplands-Bro kommun tar sig ”Steg för steg in i framtiden”.

Vill du ha en almanacka till eller om du missat den i brevlådan så kan du hämta ett exemplar hos Kontaktcenter i kommunhuset på Furuhällsplan 1 i Kungsängen.

Du kan också ladda ner almanackan digitalt.

Miljöalmanackan 2018

Relaterade nyheter

 • 16 JUL 2019
  Information från E:ON: E.ON uppför en anläggning för produktion av el, fjärrvärme och fordonsgas på Högbytorps industriområde i Upplands Bro kommun. Det nya kraftvärmeverket vid Högbytorps industriområde är inne i en driftsättningsfas....
 • 3 JUN 2019
  Runt 200 personer hade samlats i Kungsängen i lördags när Kungsängens nya torg invigdes. I fokus stod kommunens yngre invånare, som efter ett invigningstal av tekniska nämndens ordförande, Marcus Sköld (M), bjöds på festligheter i...
 • 1 APR 2019
  I lördags uppmärksammades Earth Hour runt om i världen och i Bro Centrum inleddes klimatmanifestationen med en sprakande eld- och ljusshow av gycklargruppen Trix.