14DEC2017

Utdelning av årets Kultur- och miljöstipendium

Varje år delar Upplands-Bro kommun ut ett Kultur- och miljöstipendium till ett antal stipendiater. Stipendiet delas ut till personer eller sammanslutningar inom kommunen som har gjort särskilt stora insatser inom kultur- och miljöområdet. 2017 års stipendium kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde onsdagen den 20 december, klockan 18.30 på Stora scenen (plan 1) i Kulturhuset, Furuhällsplan 1, Kungsängen.

Foto: Mostphotos

Upplands-Bro kommuns Kultur- och miljöstipendium är avsett att stödja eller stimulera ett eller flera av följande områden:

  • Verksamheter inom skilda konstnärliga områden, som litteratur, musik, konst, teater, film, fotografi, koreografi, konsthantverk eller jämförbara områden.
  • Verksamhet inom hembygdsvård eller folkbildning.
  • Miljö- och naturvårdande verksamhet.
  • Verksamhet i syfte att mobilisera medmänsklighet och initiativförmåga för engagemang i freds- och samhällsfrågor.

Stipendiekommittén har beslutat om 2017 års stipendiater enligt följande motiveringar:

10.000 kr till Alice Power (Charlie Normanstipendiet)

Alice Power är en flicka med en vilja och ambition att utveckla sitt musicerande och sin talang. Hennes fina pianospel och hennes vilja att glädja andra med sin musik är värd all beundran och hon tilldelas därför årets Charlie Normanstipendium.

8.000 kr till Alvar Nilsson

Alvar Nilsson har lett Ceciliakören och Capella Cantica sedan 1967. Han tilldelas stipendiet för sin entusiasm, musikglädje, kreativitet och stora kunnande.

8.000 kr till Eva Mering

För sitt arbete med Andreas- och Gospelkören till vilka hon även skriver text och musik som berör. Eva Mering är en inspirerande körledare som skapar sångglädje.

5.000 kr till Helena Åkerlund

Tilldelas ett stipendium för sitt arbete med kommunens ungdomar med konst i alla former och som en uppmuntran till fortsatt eget skapande.

5.000 kr till Irène Seth

Irène Seth har genomfört ett stort bokprojekt som berättar om gården Almare Stäkets tidiga historia. Resultatet har blivit ett praktverk i text och bild.

5.000 kr till Börje Sandén

Börje Sandén har under alla år bidragit till kännedomen om kommunens forntidshistoria genom sitt stora och generösa engagemang.

5.000 kr till Victoria Zetterström

Victoria Zetterström är en ung kommuninvånare som satsar på en framtid som musikalartist. Stipendiekommittén vill på detta sätt uppmuntra hennes arbete.

Läs mer om stipendiet på denna länk.

Relaterade nyheter

Upp