7DEC2017

Unga i Bro arrangerar kväll med dans, musik och föreläsningar

Den 9 december arrangeras Upplands-Bro Show i Ekhammarsaulan i Kungsängen. Evenemanget är av, och för unga i Upplands-Bro och bjuder på dans, musik och föreläsningar. Kvällen arrangeras av en grupp på 20 ungdomar från Bro.

Upplands-Bro Show arrangeras den 9 december i Ekhammarsaulan i Kungsängen.

– Vi är omkring 20 unga som planerar eventet. Det är roligt att få lära sig hur hela processen fungerar och att få göra något kul för andra unga i Bro, säger Liban Mohamud, som är en av arrangörerna.

Musik, dans och föreläsningar

Kvällen bjuder på ett digert scenprogram. Eller vad sägs om musikerna Dree Low, Gee Dixon och Moms, Ibbe, Jamkid och Naod? Förutom musik blir det också dans och uppträdande av gruppen Divalicious samt workshops i afrobeatdans.

På programmet finns också föreläsningen ”Ur dimman”, av Mehdi Adnan Mossa, som berättar om sitt tidigare liv som drogberoende gängmedlem och hur han lyckades vända sitt liv till något positivt.

Koncept från Fryshuset

Förra året gjorde unga inom Fryshusets ungdomsdrivna verksamhet Event Evolution i Husby succé med en egenarrangerade mässa i Husby. Mässan lockade över 300 besökare inom och utanför Järva, med flera stora artister och lokala utställare. Nu utbildar ungdomarna i Husby, ungdomarna i Bro, för att Upplands-Bro Show ska bli så bra som möjligt.

– Vi lär dem att skapa riktigt tunga event och går igenom allt från marknadsföring, ekonomi, artistbokning, catering med mera, säger Olivia Ström, som är deltagare i Event Evolution i Husby.

Tiderna som gäller för kvällen är 18.00-22.00. Åldersgränsen för Upplands-Bro Show är 13 år.

Poster: Upplands-Bro Show

Relaterade nyheter

  • 19 OKT 2018
    Sätts upp: 2018-10-19 Tas ned: 2018-10-24  
  • 19 OKT 2018
    Sätts upp 2018-10-19 Tas ned 2018-10-24
  • 19 OKT 2018
    Under gårdagens fullmäktigemöte stod det klart att Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna tar över styret i kommunen. Under mötet valdes också kommunfullmäktiges presidium och ledamöter till kommunstyrelsen.