26SEP2017

Pressmeddelande: Upplands-Bro fortsätter uppåt i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet

Företagen i Upplands-Bro kommun upplever att företagsklimatet förbättrats under det senaste året och placerar kommunen på plats 30 bland landets 290 kommuner, i Svenskt Näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet.

Foto: Mostphotos

– Ett bra företagsklimat och växande näringsliv är en avgörande förutsättning för tillväxt. Vi har som ambition att utveckla kommunen tillsammans med företagen och gemensamt skapa bra förutsättningar. Målet är att det ska vara enkelt att starta, driva och utveckla företag i Upplands-Bro kommun, säger Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S).

Upplands-Bro är bäst bland kommunerna i Stockholms län när det gäller tjänstemännens attityder till företagande.

– För att förbättra företagsklimatet är det viktigt att arbeta med tjänstemännens attityder. För nio år sedan gav företagen i Upplands-Bro underkänt på den parametern och idag placerar sig kommunen på plats 24. Ett bra sätt att förbättra företagsklimatet är att i samverkan med näringslivet sätta upp konkreta och mätbara mål för företagsklimatet. Det har Upplands-Bro gjort och det har gett resultat, säger Annika Bröms, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Kommunens bästa placeringar förutom attityderna är det sammanfattande omdömet, kommunpolitikernas attityder samt service till företag.

– Vi har på fem år avancerat 200 placeringar och etablerat sig i toppen. Upplands-Bro är nu en av Storstockholms bästa platser att investera och göra affärer på. Jag blir också extra stolt över vår personal som flera år i rad levererar en företagsservice i toppklass, trots att kommunen växer så det knakar, säger näringslivschef Mathias Forsberg.

Se rankingen och kommunens resultat i sin helhet på Svenskt Näringslivs webbplats:

http://www.foretagsklimat.se/upplands-bro

Relaterade nyheter

Upp