19SEP2017

Hagnässkolan återinvigd

Under drygt 18 månader har Hagnässkolan renoverats och byggts om för att erbjuda elever och lärare en bättre studie- och arbetsmiljö. Efter att ha haft undervisning i funktionella paviljonger har nu elever och lärare sedan höstterminens start flyttat in i den nyrenoverade skolan.

Utbildningsnämndens ordförande klipper bandet vid den officiella invigningen av Hagnässkolan. Medhjälpare är Bitiana och Saira, elever på skolan.

Utbildningsnämndens ordförande klipper bandet vid den officiella invigningen av Hagnässkolan. Medhjälpare är Bitiana och Saira, elever på skolan. Foto: Anna Malm Kelfve

På Hagnässkolan går drygt 450 elever i årskurerna 4-9. Eleverna får nu möjlighet till fortsatt utbildning i ljusa, nyrenoverade lokaler med fler grupprum och förbättrad inomhusmiljö. Skolan har fått fler studieplatser, bibliotek, större matsal och ett nytt tillganingskök.

– Det har varit den mest omfattande renovering som genomförts i kommunen samtidigt som det varit verksamhet igång. Det har krävt att elever och personal fått stå ut med väldigt mycket och de har varit fantastiska, säger Rolf Nersing (S), utbildningsnämndens ordförande.

Rolf Nersing (S), utbildningsnämndens ordförande, Malin Lundberg Jansson, rektor på Hagnässkolan och Kaj Söder, utbildningschef.

Rolf Nersing (S), utbildningsnämndens ordförande, Malin Lundberg Jansson, rektor på Hagnässkolan och Kaj Söder, utbildningschef.

Tisdagen den 19 september hölls den officiella invigningen av Hagnässkolan. Ett fyrtiotal person slöt upp vid den traditionsenliga bandklippningen och invigningstalen.

– Vi är väldigt glada och tacksamma att äntligen få flytta in i dessa fantastiska lokaler, sa Malin Lundberg Jansson, rektor på skolan.

Bitiana och Saira, elever på Hagnässkolan, visade besökarna runt i skolan under invigningen.

Bitiana och Saira, elever på Hagnässkolan, visade besökarna runt i skolan under invigningen.

Under invigningen agerade två elever, Bitiana och Saira, guider och visade besökarna runt i skolans olika lokaler. Endast matsalen och personalutrymmena är nybyggda, övriga delar av skolan är renoverade och anpassade för att möta dagens behov av undervisningslokaler.

– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla skolans elever och medarbetare som tillsammans gjort allt för att verksamheten att löpa på och fungera under den långa tidsperiod renoveringen pågått. Ni har gjort ett fantastiskt arbete, säger Kaj Söder, utbildningschef.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2019
    När sammanställningen över meritvärden 2019 gjorts ses en kraftig ökning i Upplands-Bro kommuns skolor. Meritvärde för 2019 ligger på 245,8 vilket är en ökning från 235,6 år 2018. Två av tre av de kommunala skolorna ökar meritvärdet...
  • 14 JUN 2019
    Förskolan Blomman i Bro har byggts ut för att täcka de volymökningar som finns och kommer att finnas på sikt. Med sång och goda tilltugg invigdes de nya lokalerna. I stället för traditionell bandklippning fick barnen knyta ihop två...
  • 13 JUN 2019
    Varje år delar Upplands-Bro kommun ut ett pedagogiskt pris till en eller flera verksamheter som särskilt utmärkt sig inom ett förutbestämt fokusområde, som i år är det språkutvecklande arbetssättet. Vinnare av 2019 års pedagogiska...