14SEP2017

Grattis, Agnes och Hubert – ni är årets Upplands-Broare

Varje år delar kommunen ut priset Årets Upplands-Broare för att uppmärksamma personer som på olika sätt gjort en insats som goda förebilder i kommunen. Årets pris går till veterinärerna Agnes Lenart och Hubert Nowakowski, som sedan två år tillbaka driver Kungsängens veterinärklinik vid Tibble torg.

Veterinärerna Hubert Nowakowski och Agnes Lenart var både glada och överraskade över utmärkelsen.

Det var två överraskade och glada veterinärer som mottog priset under kommunfullmäktigemötet den 13 september. På kort tid har mottagningen gjort sig ett namn - både i och utanför Stockholm.

– Det känns oerhört fantastiskt. Man känner att man får ett starkt förtroende från invånarna och kommunen. Det här ger oss styrka att anstränga oss ännu mer, säger Hubert

Från Lublin till Kungsängen

För två år sedan beslutade Agnes och Hubert att starta en klinik i Kungsängen. Det geografiska läget och att det saknades en klinik i området var anledningarna att det blev just Upplands-Bro. Båda veterinärerna är utbildade i universitetsstaden Lublin i Polen, där dom också blev ett par.

Avancerade operationer

Kliniken genomför avancerade operationer och diagnostik och erbjuder också ultraljud och en sällsynt typ av dialys. När paret får frågan varför deras kunder uppskattar kliniken pekar dom båda på relationen till patienterna.

– Det gläder oss att vårt arbete och engagemang uppskattas. Vi vill att våra patienter inte bara ska känna sig som en siffra, utan vi försöker ge lite mer, säger Agnes.

Vinnarmotivering

”Årets Upplands-Broare har med sina stora hjärtan på kort tid blivit viktiga för många i kommunen. Med deras stora engagemang och professionalitet har de gjort ett stort avtryck på djurägare i kommunen och långt utanför Upplands-Bro. De sätter alltid djuren och djurägarna först.”

Om priset

En gång om året utser Upplands-Bro kommun Årets Upplands-Broare. Priset infördes 2005 och delades ut första gången 2006, till Annika Sörenstam. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset.

Kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, beslutar vem som ska få utmärkelsen bland de nominerade.

Årets Upplands-Broare

Relaterade nyheter

Upp