13SEP2017

Pressmeddelande: Hon blir ny kultur- och fritidschef

Hannah Rydstedt blir ny chef för Kultur- och fritidskontoret i Upplands-Bro kommun. Hon tillträder den 11 december och kommer närmast från tjänsten som chef för Kultur och livsmiljö i grannkommunen Håbo. Dessförinnnan har hon bland annat arbetat med kultur- och fritidsfrågor i Enköpings kommun, på Gottsunda Dans och Teater som producent samt turnerat med Riksteatern.

Hannah Rydstedt blir ny kultur- och fritidschef i Upplands-Bro. Foto: Privat

– Jag ser verkligen fram emot att få komma igång, men först ska jag avsluta mitt nuvarande uppdrag i Håbo, säger Hannah Rydstedt.

Hannah Rydstedt efterträder Bo Sundqvist, som lämnade tjänsten vid månadsskiftet maj/juni. Sedan dess har kommunens näringslivschef Mathias Forsberg varit tillförordnad kultur- och fritidschef.

– Med Hannah Rydstedt får vi en erfaren ledare med stor kunskap inom de frågor som kontoret kommer att arbeta med i framtiden, säger Maria Johansson, kommundirektör i Upplands-Bro.

Upplands-Bro befinner sig i ett expansivt skede och då måste samhälssservicen också hinna växa i samma takt.

– Mitt uppdrag blir att se till att den kulturella infrastrukturen, mötesplatser och idrottsanläggningar följer med övrig utveckling. Jag vill arbeta med kultur som det fjärde hållbarhetsfundamentet tillsammans med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet, säger Hannah Rydstedt.

Vill utveckla snarare än förvalta

Hon beskriver sitt ledarskap som coachande och delegerande och ser medarbetarna som verksamhetens viktigaste resurs, där hon vill ha rätt person på rätt plats, ordning och reda men samtidigt skapa utrymme för kreativitet och möjlighet att växa.

– Tillsammans med medarbetarna vill jag utveckla verksamheten och skapa ett hållbart Upplands-Bro som erbjuder god livsmiljö för hela livet. Jag är en utvecklare snarare än förvaltare och vet att mångfald och olikheter berikar och krävs för att ta nästa steg, säger Hannah Rydstedt.

Hannah Rydstedt bor i Enköping med sin familj. Hon spenderar själv mycket av sin fritid på fotbollsplanen eller i handbollshallen och har idrottande barn. Hon upplever gärna scenkonst i olika form, tycker om att resa, god mat och att fixa med hus och trädgård.

Börjar med att välkomna fritidsgårdarna

– Jag har tidigare besökt Upplands-Bro kommun i sportsammanhang, men även som gäst till bekanta som bor i kommunen. Det ska bli spännande att lära känna mina medarbetare, de förtroendevalda och kommunen än mer för att kunna leda kontoret på bästa sätt.

Hennes första uppdrag blir att välkomna fritidsgårdarna, som tidigare tillhört Utbildningskontoret, till Kultur- och fritids verksamhet.

– Det är positivt att Hannah har god erfarenhet av att arbeta med fritidsgårdar. Nu när vi tar över ansvaret för dem så känns det tryggt att vi har anställt en så kompetent och erfaren person, säger Andrée Wright, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Relaterade nyheter

  • 29 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För en låg avgift erbjuds ditt barn en eller flera veckor med massor av aktiviteter och äventyr i en härlig miljö.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.
  • 23 MAR 2020
    Upplands-Bro kommun har beslutat att ställa in, eller skjuta upp, alla kultur- och fritidsevenemang där kommunen är huvudarrangör. Evenemangen ställs in på grund av coronaviruset.