28AUG2017

Lyckad invigning av daglig verksamhets nya café i Kungsängen

I slutet av förra veckan var det stor kak- och bullfest när daglig verksamhet invigde Café 4:an i Kungsängen. Över 100 gäster hade samlats för att fira starten av det nya cafét och bevittna det ceremoniella bandklippandet av caféets medarbetare och kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S).

Arbetshandledarna Diana Sirén (till vänster) och Inger Kronqvist (till höger) var båda mycket nöjda med invigningen.

Caféet är öppet för alla och ligger på Torget 4 i centrala Kungsängen. Den välbesökta Invigningen var full av människor som ville fira, umgås och fika. Kön ringlade sig lång fram till bakverken och överallt hördes skratt och klirrande kaffekoppar.

Caféet drivs av daglig verksamhet – en kommunal verksamhet som ger sysselsättning till personer som har ett LSS-beslut (Lagen om stöd och service). Arbetsuppgifterna innebär bland annat bakning, städning, servering och att stå i kassan. Omkring tio personer jobbar i det nya caféet.

– Caféet är viktigt för att det ger en meningsfull sysselsättning, gemenskap och ökad social kontakt. Det är jättekul att se hur alla går framåt med sina arbetsuppgifter. Så länge alla får jobba i sitt eget tempo, säger arbetshandledare Diana Sirén.

Idén till caféet kommer från daglig verksamhets café Fjärilen i Bro. Förutom goda bakverk och bjuder caféet också på något annat.

– Dom som jobbar här är jätteduktiga på att ta emot välkomna gäster. Det är en härlig stämning med mycket skratt, intygar Diana.

Öppettider

Mån (09.00-14.30)
Tis (09.00-14.30)
Ons (09.00-14.30)
Tors (Stängt)
Fre (09.00-14.30)

Daglig verksamhet

Bilder från invigningen

Många passade på att njuta av det hembakta kaffebrödet.

Över 100 personer slöt upp när café 4:an i Kungsängen invigdes.

Kommunstyrelsens ordförande, Camilla Janson (S), i mitten, fick hjälp av två av caféets medarbetare att klippa invigningsbandet.

Många koppar kaffe serverades under invigningen.

Relaterade nyheter

  • 19 SEP 2019
    Ta tillfället i akt och var med på Håll Sverige Rent-dagen den 21 september. ’Hela Sverige plockar skräp’ är kampanjen för att minska nedskräpning för att få en fin natur och öka vårt välbefinnande.
  • 17 SEP 2019
    Kom och träffa kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) måndagen den 23 september i Kulturhuset, Kungsängen. Delta i ett samtal om små och stora frågor i kommunen.
  • 17 SEP 2019
    I veckan deltar Upplands-Bro kommun i Stockholm Business Arena - Nordens största mötesplats för ledande aktörer i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. En av talarna är kommundirektör Ida Texell, som kommer att dela med sig av hur...