13JUN2017

Välkommen till kommunens nya webbplats

Design och struktur är ny, och även innehållet har fått en översyn. Språket har delvis förenklats och gammal information har rensats bort.

Foto: Martin Zettersten

– Nu har vi satsat på att utveckla en webbplats där vi utgått från användarnas behov och önskemål, säger kommunikationschefen Sara Eklind. Vi vill att upplands-bro.se ska upplevas som lättillgänglig, intressant och begriplig. En viktig del i arbetet med den nya webbplatsen har varit tillgänglighet – att webben ska fungera bra även för dem som har funktionsvariationer.

Senare i år kommer det att finnas information på fler språk samt att vissa sidor kommer att finnas som lättlästa versioner.

Många engagerade medarbetare i kommunen har arbetat med att förnya innehållet, ett arbete som har varit mycket omfattande och som kommer att fortsätta även efter lanseringen.

– Vi har reducerat antal webbsidor från 2400 till 860, vilket är ett fantastiskt jobb av webbredaktörerna, säger Sara Eklind.

Upplands-Bro växer så det knakar och det är en ung befolkning som besöker webbplatsen, och då oftast via mobilen. Nästan 70 procent av besökarna ser aldrig startsidan. De googlar sig till webbplatsen. Därför är det viktigt att vi har en webbplats som fungerar utmärkt i mobila enheter, där information och kontaktvägar är lätta att hitta. Webbplatsen har också fått en tydligare sökfunktion.

Hjälp oss att bli bättre

Vi vill så klart veta vad du tycker om vår nya webbplats. Hör gärna av dig till oss med synpunkter och frågor via vårt formulär.

Tyck till om nya webbplatsen

 

Relaterade nyheter