23MAJ2017

Ace möttes av jubel på Kungsfesten

Nya smakupplevelser, dans och musik är några exempel på de många aktiviteter som arrangerades under Kungsfesten i lördags. Ett par tusen besökare hade återigen letat sig in till Kungsängen centrum för att njuta av det fullspäckade programmet och umgås med vänner och grannar.

Ace skriver autografer

Efter konserten fick unga fans möjlighet att träffa Ace Wilder och få en autograf.

Mest jubel fick Ace Wilder, som studsade ut på scenen på Kungsängens torg strax efter 14.00. Ace, som var full med energi, hade ett stadigt grepp om publiken samtidigt som hon framförde sina mest kända låtar.

- Tack så mycket, vad fina ni är, ropade Ace till publiken innan hon klev av scenen.

Två killar på Kungsfesten

Jocke Leek och kompisen Bruno Bebini var nöjda med Kungsfesten

Efter konserten bjöd Ace på autografskrivning. Kön ringlade sig tvärs över torget och längst fram i kön stod Jocke Leek och kompisen Bruno Bubini.

- Det bästa var att Ace Wilder kom. Vi kunde tre låtar innan konserten, berättar Jocke.

När Bruno får frågan vad som är bäst med Kungsfesten är svaret lika självklart som det kommer snabbt.

- Det bästa var att det fanns gratis saker och godis, berättar han, och han får snabbt medhåll av sin kompis.

Förutom Ace Wilder uppträdde också det nya pojkbandet Quest, som gjorde sitt första liveframträdande någonsin. Bandet beskriver sig själva som ett urbant band som skiljer sig från den typiska pojkbandsstereotypen. Gruppens singel, Walking on the Moon, uppskattades av publiken. Särskilt av den yngre skaran.

Andrée Wright

Andrée Wright, Ordförande för kultur- och fritidsnämnden

”En gladare och öppnare plats”
En stor del av Upplands-Bros föreningsliv var på plats under festen. Den som ville kunde prova på olika sporter, träffa Upplands-Bros poetiska sällskap eller njuta av dans. UpplandsBro Dansgymnaster och Kulturskolans elever bjöd på härliga dansföreställningar. Något som Kungsfestens invigningstalare och ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Andrée Wright (MP), ville lyfta.

- Kungsfesten är en bra aktivitet där unga kan delta och visa upp sig. Kungsfesten är också en mötesplats där de får möta varandra, mellan aktiviteterna. Många dansare kommer till exempel till dansstudion, dansar och sedan åker de hem. Här kan man se vad andra dansare gör och få inspiration. Jag tror att mötena hjälper att göra Kungsängen till en gladare och öppnare plats, säger Andrée Wright.

Kirsi Kivilooto och Gabriella Battaglioli

Kirsi Kivilooto och Gabriella Battaglioli från kvinnojouren Anna, trivdes på Kungsfesten

Glädje och dans

Flertalet föreningar och organisationer fanns på plats för att visa upp sig. En av organisationerna, Kvinnojouren Anna, var på plats och informerade om sin verksamhet. Styrelseledamöterna Kirsi Kivilooto och Gabriella Battaglioli verkade trivas.

- Det bästa med Kungsfesten är glädjen och att så många människor är här och sprider information om vad som finns i kommunen, förklarar Gabriella.

- Alla är så väldigt engagerade och snälla. Och alla uppträdanden, vi ska dansa lite senare, avslöjar Kirsi och skrattar.

Tesfaye Mengesha

Tesfaye Mengesha, från FRG hjälpte till med scenbygget

Scenbygge och krisberedskap

En annan organisation på plats var Frivilliga resursgruppen (FRG). Förutom att hjälpa till med arrangemanget informerade FRG om krisberedskap. Tesfaye Mengesha, var en av dem som jobbade under dagen.

- Vi är här och hjälper till att få upp alla bord och tält. Det är härligt, det är andra året jag upplever Kungsfesten, berättar Tesfaye.

Nina Rönnberg

Nina Rönnberg, projektledare på Upplands-Bro kommun

Stärka vi-känslan

Nina Rönnberg, projektledare på Upplands-Bro kommun var också nöjd med dagen.

- Det är viktigt att göra något positivt tillsammans för att stärka vi-känslan, säger Nina.

Till sist skickar Nina med en hälsning till alla som inte hade möjlighet att delta i Kungsfesten i år.

- Kom nästa år! Det här en folkfest där man träffar grannar och vänner och dessutom är det en möjlighet att se vad kommunen har att erbjuda, avslutar Nina.

Relaterade nyheter