28FEB2017

Fixa laddplats till din elbil

Vill du eller dina grannar skaffa elbil? Funderar du på hur bilen ska laddas? Du som bor i bostadsrätt, ansvarar för en parkering eller vill veta mer om hur det går till att fixa laddplatser kan få svar på dina frågor på en kostnadsfri informationsträff.

Foto: Roland Magnusson, Mostphotos

Den bästa laddplatsen är oftast bilens ordinarie parkeringsplats. Det är bekvämt och enkelt att ladda bilen under natten. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. Därför genomför Energi- och klimatrådgivningen projektet "Fixa laddplats" som förklarar hur det går till.Så fixar du laddplatsI januari och februari är du välkommen till någon av Energi- och klimatrådgivningens sex informationskvällar om hur du kan fixa laddplats. Under kvällen presenteras enkel information om hur du går till väga, vad det kostar och vad du ska tänka på när du ska fixa laddplatser till din parkering. All information finns också samlad på fixaladdplats.seFrån klockan 17:00 finns ett tiotal leverantörer på plats för att svara på frågor och ge tips och råd. Klockan 18:00 börjar seminariet som innehåller ett antal korta föredrag.Efter föredragen är det mingel och tid för ytterligare frågor till leverantörerna, som även visar även upp laddstolpar, laddboxar och färdiga paketlösningar för laddning av elbilar. Det är samma program på alla sex platser:

 • 25 januari Allaktivitetshuset, Sundbyberg
 • 26 januari Kommunhuset, Sollentuna
 • 31 januari ABF-huset, Stockholm
 • 1 februari Nordic Choice Hotel, Nacka
 • 7 februari Kulturhuset, Haninge
 • 8 februari Xenter, Botkyrka

Anmäl dig och läs mer härKort om Fixa laddplatsProjektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.Fixa laddplats tar förutom seminarier fram checklistor och vägledningar samt gör det enkelt att söka delfinansiering för stolparna från det statliga investeringsprogrammet Klimatklivet.

 

Den bästa laddplatsen är oftast bilens ordinarie parkeringsplats. Det är bekvämt och enkelt att ladda bilen under natten. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. Därför genomför Energi- och klimatrådgivningen projektet "Fixa laddplats" som förklarar hur det går till.

Så fixar du laddplats

I januari och februari är du välkommen till någon av Energi- och klimatrådgivningens sex informationskvällar om hur du kan fixa laddplats. Under kvällen presenteras enkel information om hur du går till väga, vad det kostar och vad du ska tänka på när du ska fixa laddplatser till din parkering. All information finns också samlad på fixaladdplats.se

Från klockan 17:00 finns ett tiotal leverantörer på plats för att svara på frågor och ge tips och råd. Klockan 18:00 börjar seminariet som innehåller ett antal korta föredrag.

Efter föredragen är det mingel och tid för ytterligare frågor till leverantörerna, som även visar även upp laddstolpar, laddboxar och färdiga paketlösningar för laddning av elbilar. Det är samma program på alla sex platser:

 • 25 januari Allaktivitetshuset, Sundbyberg
 • 26 januari Kommunhuset, Sollentuna
 • 31 januari ABF-huset, Stockholm
 • 1 februari Nordic Choice Hotel, Nacka
 • 7 februari Kulturhuset, Haninge
 • 8 februari Xenter, Botkyrka

Anmäl dig och läs mer här

Kort om Fixa laddplatsProjektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, Energi- och klimatrådgivningen och de deltagande kommunerna. Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.Fixa laddplats tar förutom seminarier fram checklistor och vägledningar samt gör det enkelt att söka delfinansiering för stolparna från det statliga investeringsprogrammet Klimatklivet.

Relaterade nyheter

 • 16 DEC 2019
  Mellan den 13 och den 17 januari kan du lämna din julgran på särskilda upphämtningsplatser i kommunen. Du kan också lämna granen på någon av kommunens kretsloppscentraler.
 • 10 NOV 2019
  Mellan den 15 oktober och den 30 april, står kommunen beredd att snöröja och halkbekämpa. För att underlätta framkomligheten prioriteras vissa vägar, gator och platser.
 • 25 OKT 2019
  På första advent tänder kommunen upp årets julbelysning. Nytt för i år är att två stora julkulor ersätter julgranen på Kungsängens torg. Julkulorna, som det går att gå in i, är en del i gestaltningen av torget.