26JAN2017

Energifylld Entreprenörsdag på Upplands-Brogymnasiet

Unga entreprenörer på Upplands-Brogymnasiet ställde ut sina företag och presenterade sina affärsidéer vid Entreprenörsdagen den 26 januari. Dagen avslutades med sedvanlig prisutdelning under festliga former.

Eleverna på Upplands-Brogymnasiet har möjlighet att under ett läsår starta, driva och avveckla ett s.k. UF-företag genom konceptet Ung Företagsamhet. Eleverna är nu halvvägs igenom sitt UF-år och det var därför dags för den årliga Entreprenörsdagen som innebär att eleverna ställer ut sina företag och presenterar sina affärsidéer för en jury.

Elevernas företag blev bedömda av en mangrann jury på sju personer. Juryn bestod av Henrik Roempke, Fredrik Pettersson och Kim Eriksson från Sparbanken i Enköping, Birgitta Dickson från Företagarna Upplands-Bro Håbo, Lena Malmsten-Bäverstam från Damernas Affärsnätverk samt Mathias Forsberg och Marcus Nybom från kommunens näringslivsstab. Företagen höll generellt en mycket hög nivå, vilket bidrog till ett svårt och långdraget juryarbete.      

Priset Årets bästa UF-företag gick till Layback UF som säljer Laybackboxen som bland annat innehåller te, doftljus och hemmagjorda praliner, allt i en elegant lyxförpackning!

”Med en genomtänkt helhet har de tagit fram en lyxig produkt som passar i dagens stressiga vardag. Vi känner oss omhuldade. Ett gediget hantverk i elegant förpackning.”

Prissponsor: Sparbanken i Enköping.
Prisutdelare: Mathias Forsberg, Upplands-Bro kommun.

Priset Årets innovation gick till Evolution UF som säljer en unik produkt: kaffe förpackat i te-portionspåsar. Portionspåsarna levereras i en smart förpackning som är återförslutningsbar och håller kaffet fräscht en lång tid tack vare en vakuumventil.

”Ett kompromisslöst tänk gällande kvalitet i alla led har lett fram till en unik produkt som har en given målgrupp. Snart i var students mugg – kaffepåsen.”

Prissponsor: Sparbanken i Enköping.
Prisutdelare: Lena Malmsten-Bäverstam, Damernas Affärsnätverk.

Priset Bästa affärsplan gick till företaget PostHer UF för en genomtänkt affärsplan och en lysande presentation på Sparbanken i Enköping. Webbshopen håller en mycket hög nivå, liksom de fem posters som finns i sortimentet.

”Bra och genomarbetad affärsplan och presentation på banken där alla var delaktiga på ett proffsigt sätt. Företaget har ett helhetstänk vad gäller allt från marknadsföring till produkt. Med en webbshop i hög klass ser vi en lovande framtid för personerna bakom företaget.”

Prissponsor: Sparbanken i Enköping.
Prisutdelare: Henrik Roempke, Sparbanken i Enköping.

Priset Årets införsäljning gick till företaget One Million Smile UF för en mycket bra och övertygande säljpitch och för en intressant produkt inom området för tandblekning.

”Med säljande argument på vetenskaplig grund sopar de mattan med konkurrenterna. En vinnande presentation för ett vinnande leende.”

Prissponsor: Sparbanken i Enköping.
Prisutdelare: Birgitta Dickson, Företagarna Upplands-Bro Håbo.

Företaget Supporter UF fick flest röster av publiken och vann därmed Publikens pris. Företaget säljer armband och klistermärken för supporters som stödjer klubbarna Djurgården, AIK och Hammarby. Nu finns planer på att bredda sortimentet och nå en ännu större målgrupp.

Prissponsor: Upplands-Brogymnasiet.
Pristudelare: Åsa Sammeli, Upplands-Brogymnasiet.

Ung Företagsamhet

Eleverna på Upplands-Brogymnasiet har möjlighet att driva ett s.k. UF-företag inom konceptet Ung Företagsamhet. Företag startas, drivs och avvecklas under ett läsår. Läs mer om konceptet på Ung Företagssamhets hemsida.

Relaterade nyheter

Upp