19JAN2017

Stort intresse för stadsbyggnad vid årets första näringslivsfrukost

Kommunens samhällsbyggnadschef Mathias Rantanen presenterade tillsammans med planchef Henric Carlson pågående och kommande stadsbyggnadsprojekt i kommunen vid årets första näringslivsfrukost den 13 januari.

Mathias Rantanen

Mathias Rantanen, samhällsbyggnadschef, Upplands-Bro kommun

Intresset för frukosten med stadsbyggnadstema var stort och över 80 personer kom för att lära sig mer om den pågående och kommande stadsutvecklingen i kommunen.

Camilla Janson (S)

Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, Upplands-Bro kommun

Kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S), hälsade deltagarna välkomna och lämnade sedan över ordet till Mathias Rantanen.

Mathias inledde sin presentation med att demonstrera den karta som finns på kommunens hemsida och där man kan få mer information om de olika detaljplaner som styr utbyggnaden i kommunen. Mathias berättade även om det stora tryck som råder när det gäller detaljplaner och att antalet planer i ”pipeline” är rekordstort. Det byggs och planeras för ett stort antal bostäder och verksamheter. Mathias berättade vidare att kommunens innehav av verksamhetsmark är mycket begränsat och att det är en utmaning för lokala företag att hitta mark i kommunen i samband med en expansion. De senaste åren har Brunna verksamhetsområde expanderat kraftigt. Bland annat har stora företag som Ramirent och Swedish Matchs dotterbolag SMD Logistics etablerat sig i området.

Henric Carlson

Henric Carlson, planchef, Upplands-Bro kommun

Efter Mathias tog planchef Henric Carlson över mikrofonen och berättade om vad en stad egentligen är. Henric visade bilder från New York, Sigtuna och Kungsängen och menade att alla tre är städer och att städer kan se ut på många olika vis. Henric menade även att man över tid har haft olika syn på stadsplanering och det finns ingen modell som är överlägsen en annan över tid. Henric berättade även i korthet om kommande stadsbyggnadsprojekt i kommunen, där Trädgårdsstaden i Bro utgör ett av de större. Mer om kommunens planerade och pågående utbyggnad finns att läsa på kommunens webbplats.

Marcus Nybom med flera berättar på scenen

Hans-Erik Viwin, Arbetsförmedlingen, Marcus Nybom, näringslivsutvecklare, Upplands-Bro kommun och Sara Friberg, sektionschef, Arbetsförmedlingen

Hans-Erik Viwin och Sara Friberg från Arbetsförmedlingen Järfälla Upplands-Bro och Marcus Nybom från Upplands-Bro kommun berättade om den sommarjobbsmässa där du som företagare har möjlighet att medverka. Mässan äger rum den 14 januari kl. 14-17 i Jakobsberg (Riddarplatsen 36).

Mattias Kranz och Nina Rönnberg

Nina Rönnberg, Maxim Event och Mattias Kranz, Företagarna Upplands-Bro Håbo

Nina Rönnberg från Maxim Event och Mattias Kranz från Företagarna Upplands-Bro Håbo berättade om 2017 års Upplands-Brogala som äger rum den 25 mars på Bro Park.

Relaterade nyheter

  • 21 NOV 2019
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) inledde morgonen med att hälsa alla välkomna och tackade Ragn-Sells för att de "öppnade portarna". Företaget öppnar portarna är ett koncept som arrangeras ett par gånger per år. 
  • 18 NOV 2019
    Thomas Söderholm, platschef till Edström Logistics AB, berättade om företaget och visade upp verksamheten för kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M), politiska sekreterare Marcus Sköld, näringslivschef Marcus Nybom och näringslivsutvecklare...
  • 15 NOV 2019
    Torsdagen den 14 november besökte kommunens näringslivsstab Hackholmssund Konferens tillsammans med kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M). Besöket är ett av många planerade besök som genomförs för att starta en dialog om förutsättningarna...