21DEC2016

2016 års Kultur- och miljöstipendier utdelade

På onsdagskvällen delades årets Kultur- och miljöstipendier ut. Stipendierna delas ut till personer som gjort särskilt stora insatser på områdena.

Stipendiekommittén delade ut stipendierna, förutom ett diplom fick stipendiaterna även en bok om Görvälnkilen och blommor.

Årets Charlie Normanstipendium fick Jonatan Hedberg för att han är en positiv och ansvarstagande ung saxofonist. Han är mitt uppe i sin musikaliska utveckling som det blir spännande att följa de närmaste åren.

Jonatan bjöd åhörarna på ett musikstycke när han tagit emot utmärkelsen.

Därefter uppmärksammades Margit och Staffan Jogmar för ett drygt 50-årigt engagemang i Kungsängens Folkdansgille, både som folkdansare och spelmän.

Anne Hansson och Lucia Kangur Röed tog emot stipendium för deras otroliga engagemang i människor, konst och integration.

Ingvar Johansson, Gunilla Nilsson och Mats Nummelin, lagledare i Kungsängens Knights, prisades för sitt engagerade arbete som lagledare i Kungsängens Knights, KIF, och för att unga med funktionsnedsättning ska få en meningsfull fritid.

Leif Gustafsson fick stipendium för sitt arbete med ekologisk odling på flera hundra hektar åkermark och som fårbonde som bidrar till att hålla landskapet öppet.

Slutligen fick föreningen Kulturbojen ta emot ett stipendium för deras ideella arbete för lokal byggnadsvård och byggnadskultur, renovering av torpet vid Stora Sandhagen.Efter stipendieutdelningen bjöds stipendiaterna på tårta och kaffe.

Relaterade nyheter

  • 31 OKT 2018
    Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon...
  • 29 OKT 2018
    Vi vill gärna ha dina synpunkter och idéer gällande Lillsjöbadet och återuppbyggnaden av serveringen. I våras brann byggnaden vid badet ner och nu har Kultur- och fritidskontoret fått i uppdrag att utreda möjligheterna för återuppbyggnad...
  • 16 OKT 2018
    Årets samlade program för höstlovet är fullproppat med roliga och spännande aktiviteter för alla höstlovslediga barn och ungdomar. Programmet har dessutom fått en ny form, speciellt anpassad för mobiltelefoner. Men du kan självklart...