20DEC2016

De är 2016 års Kultur- och naturstipendiater

Jonatan Hedberg, Anne Hansson och Lucia Kangur Röed, Leif Gustafsson, föreningen Kulturbojen, Margit och Staffan Jogmar samt lagledarna i Kungsängens Knight har utsetts till årets Kultur- och naturstipendiater. De tar emot sina utmärkelser i samband med Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året, onsdagen den 21 december kl. 18.30 i Upplands-Brogymnasiets matsal.

Upplands-Bro kommuns stipendiekommitté har beslutat om 2016 års stipendier enligt följande:

15000 kr till Jonatan Hedberg (Charlie Normanstipendiet). Jonatan Hedberg är en positiv och ansvarstagande ung saxofonist. Han är mitt uppe i sin musikaliska utveckling och blir spännande att följa de närmaste åren.

8000 kr till Anne Hansson och Lucia Kangur Röed. För deras otroliga engagemang i människor, konst och integration.

4000 kr till Leif Gustafsson. För sitt arbete med ekologisk odling på flera hundra hektar åkermark och som fårbonde som bidrar till att hålla landskapet öppet.

5000 kr till föreningen Kulturbojen. För ideellt arbete för lokal byggnadsvård och byggnadskultur, renovering av torpet vid Stora Sandhagen.

6000 kr till Margit och Staffan Jogmar. För ett drygt 50-årigt engagemang i Kungsängens Folkdansgille, både som folkdansare och spelmän.

10 000 kr till lagledarna i Kungsängens Knights Mats Nummelin, Gunilla Nilsson och Ingvar Johansson. För sitt engagerade arbete som lagledare i Kungsängens Knights, KIF, och för att unga med funktionsnedsättning ska få en meningsfull fritid.

Stipendierna kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde, onsdagen den 21 december, kl. 18.30 i matsalen, Upplands-Brogymnasiet, Skolvägen 20, Kungsängen.

Relaterade nyheter

  • 31 OKT 2018
    Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon...
  • 29 OKT 2018
    Vi vill gärna ha dina synpunkter och idéer gällande Lillsjöbadet och återuppbyggnaden av serveringen. I våras brann byggnaden vid badet ner och nu har Kultur- och fritidskontoret fått i uppdrag att utreda möjligheterna för återuppbyggnad...
  • 16 OKT 2018
    Årets samlade program för höstlovet är fullproppat med roliga och spännande aktiviteter för alla höstlovslediga barn och ungdomar. Programmet har dessutom fått en ny form, speciellt anpassad för mobiltelefoner. Men du kan självklart...