15JUN2016

Gröna Uddens kiosk invigd

Bild, Andrée Wright (MP), Kultur- och fritidsnämndens ordförande klipper bandet som hålls upp av två personer. Foto: Ulf Rask

I en stor satsning på badplatserna i kommunen har Gröna Udden i Kungsängen fått en ny kiosk. På onsdagen invigdes den av Andrée Wright (MP), Kultur- och fritidsnämndens ordförande. Efter att bandet klippts firades det med glass och korv till alla som var där.

Kommunens badplatser rustas upp till den här badsäsongen och i samband med det har kiosken byggts och ersatt den gamla byggnad som stod på udden tidigare.

I det soliga vädret, som lockat många till badplatsen, skruvades det in i det sista. Några minuter före invigningen jobbades det fortfarande då glasskylten skruvades fast på kiosken.

– Det är kul att vi fått till en ny kiosk här vid Gröna Udden, sa fritidsnämndes ordförande Andrée Wright när han var redo att klippa bandet.

Andrée fortsatte med att berätta att kiosken är en del av en stor satsning på badplatserna i kommunen.

– Dessutom får flera ungdomar hjälpa till här. De har det bästa jobbet, att få stå här och sälja glass soliga dagar.

Invigningsbandet var för dagen lila och hölls upp av Helena Hjellström och Anders Holmström. Med ett snabbt klipp invigde Andrée den nya kiosken och hälsade alla välkomna att handla.

Först till luckan var Andrée och han bjöds på en glass liksom alla andra som hade kommit till Gröna Udden och invigningen.

Så det blev hårt jobb direkt för de sommarjobbande ungdomarna. Under sommaren kommer totalt 20-talet ungdomar att få jobba några veckor var.

Kiosken kommer vara öppen sju dagar i veckan mellan klockan 11.00 och 17.00. Där kommer det säljas glass, läsk, kaffe, te och godis.

– Det här är bra, då det även skapar sysselsättning för sommarlediga skolungdomarna, säger Johan Boström, chef för arbetsmarknadsenheten.

Förutom glass till invigningsbesökarna fanns det även möjlighet att prova på waterboll. En inte allt för enkel uppgift att hålla balansen inne i de stora bollarna.

Efter att kiosken var invigd var det många som stod i kö för en god glass.

Relaterade nyheter

  • 10 DEC 2018
    I Lördags firade Kulturskolan att de funnits i 60 år med en Jubileumsföreställning i Ekhammarskolans aula.
  • 27 NOV 2018
    Vintern är här på riktigt! På onsdag den 28 november öppnar isbanan på Kungsängens IP för allmänheten klockan 15.00. Läs mer om öppettider och hur du hittar till Kungsängens idrottsplats på: www.upplands-bro.se/is
  • 31 OKT 2018
    Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon...