Instrument

Hos Kulturskolan kan du lära dig en mängd olika instrument och fortsätta utvecklas inom dem en lång tid framåt.

Blåsinstrument

Vad du än gillar bäst - klassiskt, pop, rock, jazz eller folkmusik - så kan ett blåsinstrument vara något för dig! Blåsinstrumenten sätter piff på det mesta i musikväg.

Tvärflöjt, klarinett, saxofon, trumpet, trombon, valthorn och tuba heter blåsinstrumenten som du kan spela hos oss. Varje instrument har sin karaktär eller röst. Det går att spela mycket starkt och mycket svagt. Men alla har förstås det gemensamt, att man blåser i dem!

Gitarr, elgitarr och elbas

Väljer du något av de här instrumenten kommer du alltid att vara en eftertraktad person. Du behövs både i rockgrupper och orkestrar. Eller kanske vid lägerelden....

Orkester/ensemble

Det är roligt att spela tillsammans med andra. Därför blir du så snart som möjligt erbjuden plats i någon av Kulturskolans orkestrar, grupper och band. Din musiklärare vet vad som är lämpligt för dig.

Piano/keyboard

Piano och keyboard är instrument som de flesta känner igen. Det är allsidiga och användbara instrument i många olika sammanhang.

Du kan spela ensam, i grupp, kompa andra och ibland även medverka i en orkester. Du får lära dig spela efter noter och gehör, träna din motorik och koncentrationsförmåga och prova på olika genrer (t ex klassiskt, pop och visa).

Du får även lära dig spela efter ackordanalys och lite improvisation om intresset finns.

Rockband

Går du i rockbandsdrömmar? När du spelar i band får du prova på både elgitarr, elbas, keyboard, trummor och sång.

Slagverk/trummor

Välkommen till världens största instrumentfamilj! Slagverk är ett samlingsnamn för en mängd olika slaginstrument som trumset, tamburin, puka och congas m.m. Det finns också melodiska slaginstrument som marimba, xylofon, klockspel och vibrafon.

Hos oss får du prova på de flesta slaginstrument för att på så sätt hitta just din favorit.

Stråkinstrument

Violin, fiol eller fela, violoncell eller cello? Kärt barn har många namn!

Fiolen är minst i stråkfamiljen, därefter kommer altfiolen, sedan cellon med sin vackra mörka klang och sist men absolut inte minst kommer kontrabasen.

Alla instrument är härliga orkesterinstrument och varför spela ensam när man kan spela tillsammans. Ingen vill väl spela fotboll själv?

Kulturskolans fördjupningskurs

För dig som redan är elev hos oss och som tycker att musik är det roligaste man kan hålla på med. Här är det möjligt för dig att få längre spel/sånglektion, läsa musikteori och, om du vill, även spela ett instrument till. Du får också vara med i en grupp eller orkester.

Eftersom vi har ett begränsat antal platser har vi ett spel-/sångprov till kursen.

Du betalar ingen högre terminsavgift men du måste vara beredd på att lägga ner den tid som krävs för att delta i de olika momenten.

Kontakt

Kontaktuppgifter till kulturskolans personal

Besöksadress expedition
Skolvägen 20 (Blå Huset)
Kungsängen

Postadress
Upplands-Bro Kommun,
Kulturskolan
196 81 Kungsängen

Följ kulturskolan

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp