Dans

Hos oss hittar du roliga och utmanande kurser för olika åldrar på olika nivåer. Våra duktiga och välutbildade danslärare lotsar genom dansens värld från danslek för de minsta till show, street och modernt för de äldre.

Unga dansare på rad på scen.

Varje termin avslutas med en stor uppvisning, Absolut Dans, på Ekhammarscenen i Kungsängen.

Kursbeskrivning

Danslek
Lek och rörelse till fartfylld musik. Danslek skapar självförtroende, taktkänsla och ger utlopp för tidens stora intresse för dans och musik. Men det är framförallt en massa dansglädje. Vi uppträder för föräldrar och syskon ett par gånger/år.

Dansmix
Här får barnen utlopp för sin rörelse- och dansglädje. Under lekfulla former övar barnen musikalitet, improvisation, koordination och koncentration, styrka, balans och hållning till blandad musik.

Show/streetjazz
Uppvärmning då vi övar på rörlighet, smidighet och koordination.Vi tränar på olika steg som sätts ihop till en dans som gruppen sedan visar upp på avslutningsföreställningen på scen inför publik. Vi har föreställning vid varje terminslut.

Bara dansa För dig som vill ha en paus från krav och prestation. KOM SOM DU ÄR! Vi hittar glädjen i dansen och gemenskapen utan krav att visa upp.

Jazz/show för vuxna Starta upp veckan med en härlig och energifylld dansklass! Svängiga rytmer, medryckande musik från olika tidsperioder blandas med mer flödande lyrisk dans. Vi tränar styrka, smidighet, dansteknik och koreografi. Du behöver inte ha dansat tidigare!

Dans/yoga/styrka för nyblivna mammor Vi jobbar med att stärka hela kroppen med extra fokus på bålstabilitet. Vi tränar också kondition samt lossar på spänningar i yoga övningar och stretch. Det går bra att ta med sitt barn!

Dansa med ditt barn/barnbarn En kurs för dig som har barn eller barnbarn mellan ca 1-3 år. Vi rör oss på ett fantasifullt och lekfullt sätt och har roligt tillsammans barn och vuxna. Vi gör dansövningar där barnen får utforska sin motorik, rytmik och sitt rörelsespråk. Samtidigt väver vi in träning för oss vuxna med fokus på kondition, styrka och rörlighet.


Seniordans 65+ En kurs med gemenskap och glädje! Ingen partner behövs! Vi har fokus på en hållbar kropp, en glad själ och att ha trevligt tillsammmans. Lektionerna innehåller stärkande övningar med balans och hållning samt skonsamma rörelser och kombinationer. Du behöver inte ha dansat tidigare!Kontakt

Kontaktuppgifter till kulturskolans personal

Besöksadress expedition
Skolvägen 20 (Blå Huset)
Kungsängen

Postadress
Upplands-Bro Kommun,
Kulturskolan
196 81 Kungsängen

Följ kulturskolan

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Fråga oss
Upp