Sparksapp.se, en aktivitetsapp för unga

Sparksapp.se riktar sig till unga i Upplands-Bro i åldern 10-16 år. Tjänsten har tagits fram i ett samarbete mellan kommunen, den ideella föreningen Sparks generation och PWC experience center. Syftet är att fler unga ska hitta ”sin grej”, sin väg till en meningsfull fritid.

Tre mobiltelefoner där den digitala tjänsten sparksapp.se syns på skärmarna.

Sparksapp.se är en digital tjänst där 10-16-åringar i Upplands-Bro kan boka gratis prova på-aktiviteter.

Från den 14 oktober 2020 kan kommunens 10-16-åringar boka in sig på gratis prova på-pass av en rad olika fritidsaktiviteter på sparksapp.se. Bland annat erbjuds, sång, instrument, ridning, boxning, fotboll, tennis och basket.

Alla aktiviteter i sparksapp.se är kostnadsfria och enkla att prova på, och riktar sig till nybörjare. Utvecklingen av sparksapp.se är en del av det samverkansavtal som kommunen har med föreningen Sparks Generation, för att tillsammans bidra till förbättrad psykisk och fysisk hälsa hos unga.

Idén är att hjälpa unga att hitta en aktivitet, ”sin grej”. Samtidigt som de unga får ett samlat utbud att testa, så får arrangörerna hjälp att nå ut med sina aktiviteter.

Prova på-tillfällena erbjuds både av föreningslivet i Upplands-Bro och av kommunala verksamheter som fritidsgårdar, bibliotek, kulturskola.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp