Parker

 I Upplands-Bro finns vackra parker och grönområden. Nedan följer en presentation av dessa.

Gröna udden

Gröna Udden ligger i Kungsängen, några minuters promenad från pendeltågsstationen. Här finns en grillplats, friluftsbad, volleybollplan, en lekplats och träningsredskap.

Du hittar enklast till Gröna udden genom att följa Prästhagsvägen förbi båtklubben.

Vid Gröna udden finns möjligheter för bad, grillning och lek. Där finns även volleybollplan, TC och kiosk sommartid och redskap för styrketräning.

Lillsjöns friluftsområde

Kungsängens lättillgängliga och välordnade badstrand är en naturlig träffpunkt för många. Här finns grillplatser, volleyboll, boule, frisbeegolf och en fin badplats.

Lillsjötoppen

Lillsjötoppen har en magnifik utsikt över landskapet. Här uppifrån ser man bland annat Mälaren, Bro och Stäket.

Hitta hit

Avfart på Granhammarsvägen fram till parkeringsplats. Därefter en kort
promenad ner till badet.

Bussresenärer tar buss mot Granhammar och kliver av vid hållplatsen Hallonvägen. Knappt en kilometer till badet.

Fiska i Lillsjön

Råbyparken

Råbyparken ligger i Råby, på gångavstånd från Bro centrum. Här finns volleybollplan och basketplan, rutschkana, gungor och en klätterställning.

Råbyparken invigdes i september 2010 genom att ett träd, närmare bestämt en hänghassel, planterades mitt i området. Invigningen firades med korvgrillning, bollspel och lek i parken tillsammans med elever från Råbyskolan.

I Råbyparken finns volleybollplan, basketplan, klätterställning, rutschkana, gungor och många sittplatser. Tanken är att parken ska vara en mötesplats för lite äldre barn och ungdomar - en plats där man kan leka och spela bollspel eller bara sitta och hänga med kompisarna.

Järnvägsparken

Järnvägsparken invigdes 2013. Parken är en mötes- och rekreationsplats invid Bro pendeltågsstation. Parken har ett stort utbud av växter, träd och planteringar. I centrum står konstverket ”Vingar i Bro” en konstruktion av järnvägsmaterial.

Underhåll av parker och grönområden

Skötsel av grönytor och parker utförs med hjälp av en extern entreprenör. De utför gräsklippning, rensar ogräs och plockstädar.

Upp