Om Björknäs camping

Björknäs camping är en naturcamping, vackert belägen vid Mälaren. Den ligger på halvön Ådö utanför Bro i Upplands-Bro kommun. Här bor du nära naturen, nära vattnet och har nära till Stockholm.

Husbil i solnedgång

Vi öppnade för säsongen den 30 april 2022.

Välkommen att boka!

Björknäs camping erbjuder ett lugnt och naturskönt campingliv, här vaknar du till fågelkvitter och susande träd. Omgivningen är unik med många vackra gamla och skyddade lövträd.

Campingen är perfekt för den som rår sig själv. Vi har bemanning några timmar om dagen i samband med in och utcheckning, övrig tid nås vi via jourtelefon.

Vi erbjuder både platser med el och utan samt enklare tältplatser (från 1 juli 2022), du väljer vilket i bokningen.

På campingområdet finns tillgång till wc, dusch, diskstation och andra faciliteter.


Ordningsregler


Service och kollektivtrafik

Affärer och annan service ligger närmast i Bro centrum, knappt åtta kilomer bort, tio minuter med bil. Några gånger per dag går buss 556 mellan campingen och Bro centrum. Busshållplatsen vid campingen heter Björknäsbadet.

 

Stranden

Stranden ligger i direkt anslutning till campingen. Du väljer om du vill slå dig ner i gräset, på en klippa eller i sanden närmast vattnet.

Här är sandbotten och långgrunt, vilket passar de minsta gästerna och här finns badbryggor att hoppa eller kliva i från. Dessutom finns ett hopptorn.

Under högsommaren kommer här att finnas vattenaktiviteter, som en hinderbana, ett "isberg" och mindre leksaker vid grunt vatten.

Det är tillåtet att grilla på den i ordningställda grillplatsen som finns i ena änden av stranden. Det är inte tillåtet att grilla eller elda på andra platser då rök och os kan störa övriga gäster.

Enkla toaletter finns på stranden.

Paddla, golfa och spela

I anslutning till stranden finns sex stycken kajaker till uthyrning. Här ligger även en minigolfbana. Du hyr kajaker samt golfklubbor och bollar via appen Frekis. Här finns också tillgång till kubbspel och boule. I appen hittar du instruktioner och prisuppgifter. Frekis finns att ladda ner både för I-Phone och Android.

QR-kod.

Scanna eller klicka på QR-koden för att ladda ner appen Frekis.


Att göra!

Sommaren i Upplands-Bro är härlig! Vandra längs Upplands-Bro-leden och upplev naturen i flera vacka naturreservat. Här finns flera golfbanor och fina gårdar att besöka och badmöjligheterna är många.

Vill du ta en tur in till Stockholm city så är du tio minuter från E18 alternativt pendeltågsstationen i Bro. Med tåget är du i stan på en halvtimme.


SRC-ansluten campning

Vi är medlemmar i SCR - Svensk Camping.


Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp