Om Björknäs camping

Björknäs camping är en naturcamping, vackert belägen vid Mälaren. Den ligger på halvön Ådö utanför Bro i Upplands-Bro kommun. Här bor du nära naturen, nära vattnet och har nära till Stockholm.

Husbil i solnedgång

Vi har stängt för säsongen! Välkommen igen sommaren 2022!

Björknäs camping erbjuder ett lugnt och naturskönt campingliv, här vaknar du till fågelkvitter och susande träd. Omgivningen är unik med många vackra gamla och skyddade lövträd.

Campingen är perfekt för den som rår sig själv. Den är obemannad men med daglig tillsyn och jour.

Vi erbjuder både platser med el och fricamping, du väljer vilket i bokningen. Vi tar emot gäster med husvagn eller husbil, här finns totalt 25 platser.

Campingen tar inte emot tältande gäster.

På campingområdet finns tillgång till wc, dusch, diskstation och andra faciliteter.


Ordningsregler


Service och kollektivtrafik

Affärer och annan service ligger närmast i Bro centrum, knappt åtta kilomer bort, tio minuter med bil. Några gånger per dag går buss 556 mellan campingen och Bro centrum. Busshållplatsen vid campingen heter Björknäsbadet.


Foodtrucks

Under perioden vecka 25-32 besöker olika foodtrucks stranden intill campingen. Det är ett rullande schema med flera foodtrucks. Följ Facebookgruppen Björknäs Foodcourt BFC för uppdatering om vilka dagar det finns mat på plats och vilken meny de erbjuder. Vid dåligt väder kan foodtrucksen ställa in sitt besök trots annonsering på sidan.

Kiosk 

Det finns en enklare kiosk som säljer glass, godis, kaffe, kall dryck samt korv. Kiosken har öppet alla baddagar mellan 11-16 men håller stängt vid dåligt väder.

Stranden

Stranden ligger i direkt anslutning till campingen. Du väljer om du vill slå dig ner i gräset, på en klippa eller i sanden närmast vattnet.

Här är sandbotten och långgrunt, vilket passar de minsta gästerna och här finns badbryggor att hoppa eller kliva i från. Dessutom finns ett hopptorn.

Under perioden vecka 26-31 kommer här att finnas vattenaktiviteter, som en hinderbana, ett "isberg" och mindre leksaker vid grunt vatten.

Det är tillåtet att grilla på den i ordningställda grillplatsen som finns i ena änden av stranden. Det är inte tillåtet att grilla eller elda på andra platser då rök och os kan störa övriga gäster.

Två enkla toaletter finns på stranden.

Paddla, golfa och spela

I anslutning till stranden finns sex stycken kajaker till uthyrning. Här ligger även en minigolfbana. Du hyr kajaker samt golfklubbor och bollar via appen Frekis. Här finns också tillgång till kubbspel och boule. I appen hittar du instruktioner och prisuppgifter. Frekis finns att ladda ner både för I-Phone och Android.

QR-kod.

Scanna eller klicka på QR-koden för att ladda ner appen Frekis.


Att göra!

Sommaren i Upplands-Bro är härlig! Vandra längs Upplands-Bro-leden och upplev naturen i flera vacka naturreservat. Här finns flera golfbanor och fina gårdar att besöka och badmöjligheterna är många.

Vill du ta en tur in till Stockholm city så är du tio minuter från E18 alternativt pendeltågsstationen i Bro. Med tåget är du i stan på en halvtimme.


SRC-ansluten campning

Vi är medlemmar i SCR - Svensk Camping. För att bo på SCR-anslutna campingplatser behöver du ett Camping-ID. Det är kostnadsfritt och används enbart för registrering, och därmed statistik och säkerhet för oss – då vi vet vilka som bor på anläggningen.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp