Beredskapsveckan 2023

Ingen h2 rubrik finns

Beredskapsveckan i Upplands-Bro kommun

Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Den genomförs vecka 39 varje år och är ett initiativ från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Årets tema är "öva" och handlar om att vara förberedd om krisen kommer. Vi i Upplands-Bro har ett fullspäckat program för veckan där du, bland annat, kan ta del av olika evenemang och seminarier.

Fullspäckat program

I Upplands-Bro kommer vi att varje dag under beredskapsveckan ha program som omfattar seminarier, utbildningar, övningar, debatter och kunskapshöjande insatser. Hela programmet släpps inom kort, men innan dess kan du se vilka teman de olika programdagarna har.

Se veckans program

Deltagande aktörer

Under beredskapsveckan har vi många deltagande aktörer, både interna och externa. Är du en extern aktör som skulle vilja vara med under Upplands-Bros beredskapsvecka? Kontakta oss om vad du har att erbjuda.

Bättre tillsammans- Upplands-Bro

I kommunens podd kan du lyssna på flera avsnitt som vi släpper under beredskapsveckan på temat civilt försvar. Orkar du inte vänta? Då har vi redan nu flera engagerade och intressanta avsnitt inom andra ämnen. Välkommen in och lyssna.

Läs mer om kommunens podd

Senaste nyheterna

4 oktUpplands-Bro kommun engagerade invånare och medarbetare i Beredskapsveckan

Beredskapsveckan är en årlig informationsinsats som ska öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Den genomförs vecka 39 i hela landet på initiativ av Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) och är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar. Mellan...

4 oktNominera din förening till Årets inkluderingsbonus!

Arbetar din förening aktivt med inkluderings- och värdegrundsfrågor? Då har ni chansen att få en bonuscheck på 15 000 kronor från kommunen. Börja med att nominera din förening till Årets inkluderingsbonus senast 29 oktober.

3 oktKarateklubben får utmärkelsen Årets Upplands-Broförening

Karateklubben Tatakai Kyokushin Bro har fått utmärkelsen Årets Upplands-Broförening. Det blev klart på kultur- och fritidsnämndens möte 3 oktober. Priset, som instiftades 2021, delas ut till den förening som gör en värdefull insats för föreningslivet i kommunen.

26 sepFörslag till vattentjänstplan på samråd

Kommunen har tagit fram ett förslag till vattentjänstplan. Den handlar om hur man planerar för att kunna hantera stora mängder regn. Här ingår även en uppdaterad utbyggnadsplan av kommunalt vatten och avlopp. Fram till den 16 oktober pågår samråd om förslaget och allmänheten har möjlighet att lämna...

26 sepKulturministern besökte Upplands-Bro och utställningen ”Rädd eller beredd”

Under beredskapsveckans andra dag visades utställningen ”Rädd eller beredd” på Upplands-Brogymnasiet. Utställningen besöktes av kulturminister Parisa Liljestrand.