Flytta till Upplands-Bro

Två unga människor med flyttlådor i famnen

Vill du bo nära naturen, nära vattnet, nära storstaden, nära arbetstillfällen, nära skolan, nära möjligheter till en givande fritid? Då ska du flytta till Upplands-Bro.

Aktiv fritid

Med naturen och Mälaren runt hörnet har du aldrig långt till rekreationsområden och naturupplevelser. I Upplands-Bro finns flera badplatser och vandringsleder. Du har nära till sporthallar, fotbollsplaner och möjlighet att träffa djur, både i det vilda och på olika lantgårdar. När vardagen är som den brukar, utan pandemi, arrangeras en rad olika kulturaktiviteter för alla åldrar runt om i kommunen. Det är aldrig långt till en upplevelse, var du än bor i Upplands-Bro och vad du än söker.

Trygg skolgång

Har du barn eller ungdomar hemma? Då är säkert tillgången till bra skolor och förskolor viktig för dig. I Upplands-Bro finns en rad olika förskolor och grundskolor, vissa drivs i kommunal regi, vissa har andra huvudmän. Varje år undersöks hur nöjda vårdnadshavare till barn i förskolor och skolor är. Här placerar sig Upplands-Bro kommun på goda resultat.

I Kungsängen finns också Upplands-Brogymnasiet som erbjuder en rad olika program. Utöver de vanligaste gymnasieprogrammen finns även profilerna idrott, musik och media. På Upplands-Brogymnasiet finns också LIU (lokal idrottsutbildning) inom handboll, basket, fotboll och innebandy, samt en nationell NIU inom golf.

Gott företagsklimat

I kommunen finns gott om arbetstillfällen inom olika områden. Näringslivet i Upplands-Bro rankar kommunen som en av de bästa att verka i. Det gör att företagen väljer att etablera sig i kommunen, växa och utvecklas. Det innebär att antalet arbetstillfällen ökar. Väljer du att arbeta utanför kommunen finns goda kommunikationer, pendeltåget till Stockholm City tar ungefär 30 minuter. Via E18 eller med tåg kan du också lätt ta dig till såväl Enköping som Västerås. Det är aldrig långt till Upplands-Bro.

Har du frågor om Upplands-Bro - hör av dig till vårt Kontaktcenter så får du hjälp.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp