Borgerlig vigsel

Om du vill gifta dig utan att ha en religiös vigsel kan du välja en borgerlig vigsel. Då är du välkommen till oss! Det kostar ingenting att anlita kommunens vigselförrättare.

Om du vill gifta dig i kommunhuset sker det oftast i ett sammanträdesrum. Du kan självfallet gifta dig i andra lokaler eller utomhus, men då bokar du lokalen själv.

Tänk på att ha god framförhållning när du ansöker om vigsel. Vi kan inte alltid tillgodose era datumönskemål då det beror på våra vigselförrättares tillgänglighet. När du gifter dig måste du ha två vittnen som är myndiga. Om du inte har egna vittnen kan kommunen ordna vittnen under kontorstid i kommunhuset eller Brohuset.

Hindersprövning och vigselintyg

Innan du kan gifta dig måste du ansöka om hindersprövning och införskaffa ett vigselintyg hos Skatteverket. Blanketten för ansökan om hindersprövning och vigselintyget finns på Skatteverkets webbplats. Där kan du även läsa mer om äktenskap. Intyget om hindersprövning gäller i fyra månader. Originalblanketterna måste lämnas in till kommunen i god tid före vigseln.

Kontakt

Kontaktcenter
08-581 690 00
kommun@upplands-bro.se

Öppettider
Måndag till torsdag kl. 08.00-16.30
Fredag kl. 08.00-15:00

Dag före "röd dag" stänger kontaktcenter kl. 12.00

Postadress
Upplands-Bro kommun 196 81 Kungsängen
Besöksadress
Furuhällsplan 1, Kungsängen