Grannstödsbilen

Till följd av rådande situation med Covid-19 är grannstödsbilen mindre aktiv. Hör gärna av dig om du vill vara med och bidra till områdets trygghet genom att bli grannstödsförare, och inte tillhör någon riskgrupp för Covid-19.

Varje dag cirkulerar grannstödsbilen runt om i kommunen och när bilen patrullerar skapar den trygghet i områdena. Bilen fungerar lite som polisens ögon, men utan några som helst polisiära befogenheter.

Förarna är frivilliga och arbetar utan ersättning. De rekryteras av lokalpolisen som informerar om grannsamverkan och samarbete för att förhindra brott. Förarna utbildas även i första hjälpen för att de ska kunna hjälpa till vid olyckor.

Grannstödsbilen är ett samverkansprojekt  där Upplands-Bro kommun står för bilen, mobiltelefon, redskap, lunch till förarna och så vidare, Upplands-Brohus för bensin och garageplats och slutligen polisen för kontroll och utbildning av förarna.

Vill du kontakta grannstödsbilen?

Om du gör några observationer kan du under dagtid

  • Meddela grannstödbilen på telefon 073 961 65 30
  • Polisen på telefon: 114 14
  • Är det ett pågående brott ring 112

Vill du bli grannstödsförare?

Som grannstödsförare får du en kortare utbildning av polisen och en utbildning i första hjälpen för att kunna hjälpa till vid olyckor. Du kommer att vara verksam i brottsdrabbade områden i syfte att observera och rapportera utifrån information från bland annat den lokala polisen.

Anmäl ditt intresse för att bli grannstödsförare till genom att mejla till kommun@upplands-bro.se

Upp