20APR2020

Jasmin hjälper till i hemtjänsten under krisen: "Självklart att ställa upp"

Det är ett ansträngt läge med stor sjukfrånvaro inom hemtjänsten och på kommunens äldreboenden. En del anställda från andra verksamheter har därför tillfälligt bytt arbetsuppgifter och stöttar där det behövs.

Jasmin Uimonen är en av de anställda som nu tillfälligt hjälper till inom vård- och omsorg.

”För två veckor sedan hoppade jag in i hemtjänsten. På grund av coronakrisen saknas det folk. För mig var det självklart att ställa upp.

I vanliga fall jobbar jag i kommunens kontaktcenter i Kungsängen och Bro. Jag hjälper invånare med deras frågor, jobbar med finskt förvaltningsområde och har hand om sociala medier. Det har jag gjort några år.

Men innan dess jobbade jag sex år inom vården och kunskaperna sitter i ryggmärgen. När det blev tydligt att det behövdes extra folk till äldreomsorgen i kommunen fick vi anställda fylla i ett formulär med våra erfarenheter. Det tycker jag var bra, det gör skillnad. Jag anmälde mig redan då som frivillig på kvällar och helger.

"Givande att göra en insats"

Det är trevligt att möta de äldre. Eftersom de inte ska gå ut, och inte ska ta emot besök, är många rastlösa. De undrar hur vädret är, och om det är mycket folk som rör sig ute.

Vi har tydliga rutiner för hygien och att hålla avstånd. Skulle jag behöva ta hand om en coronasmittad person så känner jag mig trygg i hur jag ska göra i så fall och vi har skyddsutrustning. För mig känns det givande att göra en insats.”

BERÄTTARE: Jasmin Uimonen, anställd på kommunens kontaktcenter, jobbar nu tillfälligt i hemtjänsten.

Relaterade nyheter

Upp