6APR2020

Förbered ansökan om stöd för korttidsarbete

Från och med 7 april kan du som företagare ansöka om stöd för korttidsarbete.

Bild: Tillväxtverkets logotyp


Korttidsarbete kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av att något oväntat händer, som nu under coronapandemin. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under en period samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd.

Tillväxtverkets hemsida kan du läsa mer om stöd för korttidsarbete - och från den 7 april kan du ansöka om stödet.

Det är bra om du förbereder så mycket som möjligt innan du skickar in din ansökan till. Då blir hanteringen smidigare och ditt stöd kan betalas ut snabbare. För att genomföra din ansökan hos Tillväxtverket behöver du ange din SNI-kod, som anger vilken verksamhet du bedriver i ditt företag.

Läs mer om stödet på Tillväxtverkets hemsida och se vilka övriga stöd du har rätt till på kommunens informationssida för företag.

Relaterade nyheter

  • 23 JUN 2020
    Är ditt företag på jakt efter ny mark eller nya lokaler? Eller är ditt företag intresserat av att sälja mark eller hyra ut lokal i Upplands-Bro? Då ska du delta i kommunens Arena för tillväxt den 28 september!
  • 15 JUN 2020
    Nu inledes processen med att ta fram en ny näringslivsstrategi. Du som är företagare i kommunen kan vara med och påverka. Delta i enkätundersökningen nedan och anmäl dig till en av våra workshops redan nu.
  • 4 JUN 2020
    Foodtrucks, grönsaksstånd, eller kanske ett tillfälligt loppisbord? Den som är intresserad kan hyra plats på kommunens torg. Platserna kan hyras per dag eller för en längre period.
Upp