1APR2020

Vi behöver dig! Upplands-Bro kommun snabbrekryterar medarbetare till vård och omsorg

Upplands-Bro kommun behöver stärka bemanningen inom vård, omsorg och hemtjänst. Just nu söker vi timvikarier som vill stötta samhället i en svår situation.

Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun

• – Vi har en bekymmersam situation inom vård och omsorg. Även våra ordinarie medarbetare berörs av de direktiv som säger att man även vid milda förkylningssymtom ska stanna hemma. Så ska det naturligtvis också vara. Vi behöver dock rekrytera flera tillfälliga medarbetare för att säkerställa att våra äldre och personer i behov av omsorg får hjälp och stöd, säger Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun.

Under den senaste tiden har media löpande rapporterat om permittering av personal inom ett flertal olika branscher. Medarbetare från dessa yrkesgrupper skulle genom en snabbutbildning kunna arbeta inom vård och omsorg med diverse olika uppgifter.

Helena Åman berättar att Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kommun står beredda att hålla denna utbildning.

– Du som söker jobb som timvikarie hos oss behöver inte ha erfarenhet av arbete inom vård eller omsorg. Vi ger dig den utbildning du behöver för att snabbt komma igång. Det du behöver är ett engagemang för att hjälpa människor, kunna tala och förstå svenska för att kommunicera med dem du ska hjälpa och vara beredd att vara flexibel och ta ett stort eget ansvar. Du tycker givetvis också om att ge service och att arbeta med människor. Kort och gott – ett gott hjärta och stort engagemang räcker långt. Vi behöver dig!

Du kan söka tjänster här: www.upplands-bro.se/jobba