1APR2020

Vi behöver dig! Upplands-Bro kommun snabbrekryterar medarbetare till vård och omsorg

Upplands-Bro kommun behöver stärka bemanningen inom vård, omsorg och hemtjänst. Just nu söker vi timvikarier som vill stötta samhället i en svår situation.

Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun

Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun

 • – Vi har en bekymmersam situation inom vård och omsorg. Även våra ordinarie medarbetare berörs av de direktiv som säger att man även vid milda förkylningssymtom ska stanna hemma. Så ska det naturligtvis också vara. Vi behöver dock rekrytera flera tillfälliga medarbetare för att säkerställa att våra äldre och personer i behov av omsorg får hjälp och stöd, säger Helena Åman, socialchef i Upplands-Bro kommun.

  Under den senaste tiden har media löpande rapporterat om permittering av personal inom ett flertal olika branscher. Medarbetare från dessa yrkesgrupper skulle genom en snabbutbildning kunna arbeta inom vård och omsorg med diverse olika uppgifter.

  Helena Åman berättar att Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kommun står beredda att hålla denna utbildning.


– Du som söker jobb som timvikarie hos oss behöver inte ha erfarenhet av arbete inom vård eller omsorg. Vi ger dig den utbildning du behöver för att snabbt komma igång. Det du behöver är ett engagemang för att hjälpa människor, kunna tala och förstå svenska för att kommunicera med dem du ska hjälpa och vara beredd att vara flexibel och ta ett stort eget ansvar. Du tycker givetvis också om att ge service och att arbeta med människor. Kort och gott – ett gott hjärta och stort engagemang räcker långt. Vi behöver dig!

Uppdatering 2020-12-30:
Bemanningen god och inget behov av rekrytering finns för närvarande. Är du intresserad av att jobba för Upplands-Bro kommun annonseras lediga tjänster ut här:
www.upplands-bro.se/jobba

Relaterade nyheter

 • 18 MAR 2021
  Upplands-Bro kommun och lokalpolisen kommer gemensamt att ta fram medborgarlöften för ett mer effektivt trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Vi behöver din hjälp! Välkommen till ett digitalt möte tisdag 23 mars klockan...
 • 24 JAN 2021
  Upplands-Bro ska vara en trygg kommun att bo och vistas i, det brottsförebyggande arbetet är prioriterat. Kommunen kan även stötta personer med en kriminell livsstil som väljer att byta riktning i livet, ”hoppa av”, och lämna sitt...
 • 23 DEC 2020
  Det finns nu ett godkänt vaccin mot covid-19 och vaccination kommer att inledas på kommunens vård- och omsorgsboenden efter julhelgen. De äldre behöver inte själva boka tid utan kommer att erbjudas vaccin. Det kostar ingenting att...
Upp