1APR2020

Lokalt företag skänker 440 flaskor handsprit till kommunen

Att det råder brist på handsprit i Sverige har troligen inte undgått någon. Att då ett lokalt företag stöttar vård och omsorg i Upplands-Bro kommun genom att skänka handsprit är ett mycket gott exempel på hur samverkan kan bidra till ett bättre samhälle för alla.

Fredrik Kjos, Kjell Borg, Bosse Borg och Karl Borg tillsammans med 440 flaskor handsprit.

Fredrik Kjos, Kjell Borg, Bosse Borg och Karl Borg tillsammans med 440 flaskor handsprit. Foto: Upplands-Bro kommun

Det lokala företaget Borgs Rör & Svets skänkte på onsdagen 440 flaskor handsprit till vård- och omsorgsverksamheter inom Upplands-Bro kommun.

– För oss är det viktigt att hjälpa till på alla sätt vi kan. Vår pappa startade företaget 1961, många av hans gamla bekanta bor idag på äldreboenden inom kommunen. För oss var det självklart att bidra när vi kunde, säger Kjell Borg från Borgs Rör & Svets.

Handspriten kommer att distribueras till olika vård- och omsorgsverksamheter samt hemtjänst. Både kommunala och privata utförare inom Upplands-Bro kommun kommer att få ta del av gåvan.

  • – Jag är oerhört glad och stolt över det stora engagemang invånare och företagare visar i en ansträngd situation. Att det civila samhället tar ett steg fram och bidrar med tid, resurser eller handsprit är både beundransvärt och glädjande. Tillsammans är vi Upplands-Bro och gör kommunen ännu bättre, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Relaterade nyheter

  • 5 AUG 2020
    Spridningen av coronaviruset och konsekvenserna för hälsa, välmående och ekonomi kan skapa oro som påverkar vardagen negativt. Nu har region Stockholm tagit fram ett kostnadsfritt självhjälpsprogram för den som vill lära sig att hantera...
  • 28 JUL 2020
    För att visa sitt stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.
  • 16 JUL 2020
    Sedan sprängningen i Upplands-Bro den 29 juni pågår ett brett polisiärt arbete i området i tät samverkan med kommunens organisation och verksamheter. Den förstärkta polisnärvaron kommer att fortsätta en tid framöver, skriver polisen...
Upp