1APR2020

Lokalt företag skänker 440 flaskor handsprit till kommunen

Att det råder brist på handsprit i Sverige har troligen inte undgått någon. Att då ett lokalt företag stöttar vård och omsorg i Upplands-Bro kommun genom att skänka handsprit är ett mycket gott exempel på hur samverkan kan bidra till ett bättre samhälle för alla.

Fredrik Kjos, Kjell Borg, Bosse Borg och Karl Borg tillsammans med 440 flaskor handsprit. Foto: Upplands-Bro kommun

Det lokala företaget Borgs Rör & Svets skänkte på onsdagen 440 flaskor handsprit till vård- och omsorgsverksamheter inom Upplands-Bro kommun.

– För oss är det viktigt att hjälpa till på alla sätt vi kan. Vår pappa startade företaget 1961, många av hans gamla bekanta bor idag på äldreboenden inom kommunen. För oss var det självklart att bidra när vi kunde, säger Kjell Borg från Borgs Rör & Svets.

Handspriten kommer att distribueras till olika vård- och omsorgsverksamheter samt hemtjänst. Både kommunala och privata utförare inom Upplands-Bro kommun kommer att få ta del av gåvan.

• – Jag är oerhört glad och stolt över det stora engagemang invånare och företagare visar i en ansträngd situation. Att det civila samhället tar ett steg fram och bidrar med tid, resurser eller handsprit är både beundransvärt och glädjande. Tillsammans är vi Upplands-Bro och gör kommunen ännu bättre, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.