1APR2020

Framtidsplaner lyftes när kommunstyrelsens ordförande besökte kafé

Det är mycket på gång i Liliés Café i Ladan på Öråkers gård utanför Kungsängen. Det stod klart när Lilié Biskopsdotter tog emot representanter från Upplands-Bro kommun den 1 april.

En stor ladugårdsbyggnad.

I Ladan på Öråkers gård driver Lilié Biskopsdotter sitt kafé.

Lilié Biskopsdotter har själv tillverkat flera av möblerna och delar av inredningen i sitt kafé i Ladan på Öråkers gård. Varje helg öppnar hon upp och serverar hemlagad, ekologisk och ofta närodlad mat.

Den 1april besökte kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) tillsammans med Marcus Sköld (M), politisk sekreterare samt kommunens näringslivschef Marcus Nybom verksamheten.

En man och en kvinna i kafémiljö.

Lilié Biskopsdotter tog emot kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och berättade om sin verksamhet i Liliés Café.

Lilié Biskopsdotter berättade om sitt kafé och om den second hand-butik hon också driver i anslutning till det. I lokalerna finns dessutom flera aktiviteter för barn, som exempelvis en lekstuga och ett lekrum.

Vill utveckla

Framöver planerar Lilié Biskopsdotter att utveckla uteserveringen och bereda plats åt olika djur i anslutning till ladan. Först ut ska ett kaninhus byggas, är det tänkt.

Kommunen genomför företagsbesök regelbundet. Syftet med besöken är att öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Samtidigt får kommunen möjlighet att lyssna in synpunkter och idéer från företagarna, samt ta del av information om företaget och framtidsplanerna.