20MAR2020

Efterlysning: skyddsutrustning

Som ni alla säkerligen tagit del av i medias rapportering finns risk för brist på skyddsutrustning inom vård och omsorg. I Upplands-Bro kommun råder i dagsläget ingen större brist, men vi vill förbereda oss ifall så skulle bli.

Coronavirus

Av den anledningen efterlyser vi skyddsutrustning eller material som kan användas för att tillverka skyddsutrustning. Är det någon som har munskydd, handsprit eller engångshandskar man skulle vilja skänka till äldreomsorgen? Är det någon som har overheadplast liggande? Det kan användas för att tillverka skyddsvisir.

För er som vill skänka skyddsutrustning eller material för tillverkning av skyddsutrustning har kommunen tagit fram en e-tjänst som ska underlätta. E-tjänsten finns här: https://service.upplands-bro.se/skyddsmaterial

Du kan också höra av dig till Kontaktcenter, 08-581 690 00 eller kommun@upplands-bro.se.

Material kan lämnas i Kontaktcenter i kommunhuset i Kungsängen eller Brohuset.