18MAR2020

Coronaviruset: Behöver du hjälp – eller vill du hjälpa?

Just nu söker Frivilliga resursgruppen (FRG) dig som kan tänka dig att hjälpa äldre eller andra personer som behöver hjälp med praktiska ärenden med anledning av coronaviruset.

FRG vill också komma i kontakt med dig som behöver hjälp.

Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Upplands-Bro har till uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen.

FRG samordnar och koordinerar hjälp kring praktiska ärenden till personer som saknar möjlighet att få hjälp via exempelvis grannar eller familjemedlemmar. Det kan exempelvis handla om:

 • Handla mat
 • Apoteksärenden
 • Övriga ärenden

Vill du hjälpa?

Om du vill hjälpa till behöver du anmäla dig hos FRG. Det gör du i kommunhuset i Kungsängen eller i Trygghetscenter i Bro. FRG finns på plats under följande öppettider:

Trygghetscenter i Bro
Tisdagar och torsdagar, 17.00-19.00

Kommunhuset i Kungsängen
Måndag-torsdag, 09.00-11.00 och 17.00-19.00
Fredag, 09.00-11.00

När du är anmäld kommer du att bli kontaktad av FRG om din hjälp behövs.

Behöver du hjälp?

Om du själv är i behov av hjälp hör av dig till kommunen som förmedlar dina uppgifter till FRG. Du når kommunen direkt via telefonnummer: 08-581 690 00.

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Om du behöver hjälp eller vill hjälpa till är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning.

Skydda dig och andra från smittspridning

Frågor?

Om du har frågor om samordning av hjälp, vänligen kontakta kommunen via Kontaktcenter.

Här hittar du mer information från kommunen om coronaviruset: www.upplands-bro.se/corona

Kommunens ansvar för hjälpinsatsen

Upplands-Bro kommun vill förtydliga att kommunen genom FRG endast samordnar hjälpen. Hjälpen ges av enskilda frivilliga. Detta innebär att både den som hjälper och den som tar emot hjälp gör det som privatperson och medmänniska och inte som anställda av kommunen. Kommunen ansvarar därför inte på vilket sätt hjälpinsatserna utförs.

Relaterade nyheter

 • 15 JUL 2021
  Dubbelbemanning av väktarpatrullerna i Upplands-Bro kommun är en trygghetsframgång. Satsningen har fungerat så väl att säkerhetsföretaget Rapid nu kopierar den unika lösningen som erbjudande till andra Stockholmskommuner. -Det är...
 • 13 JUL 2021
  De samlas på Snickarvägen 56 i Bro, varje vardagsmorgon. Den andra av totalt tre feriejobbs-perioder har börjat och efter en kort genomgång går alla ungdomar iväg till de väntande uppdragen.
 • 9 JUL 2021
  Upplands-Bro kommun har aktiverat en lång rad trygghetsåtgärder under året. Några delar i detta är Trygghetscentret, fältgruppens uppsökande verksamhet, grannsamverkan, torgaktivering i Bro samt att 370 ungdomar i sommar ges möjlighet...
Upp