15MAR2020

Uppmaning till alla i Upplands-Bro angående coronaviruset

Upplands-Bro kommun arbetar hårt för att få de kommunala verksamheterna att flyta på som vanligt. Planeringen är god och kommunen har beredskap för att hantera ett förändrat förlopp. Kommunen jobbar långsiktigt och samarbetar med både Region Stockholm och Samverkan Stockholmsregionen där länets kommuner och Länsstyrelsen samarbetar kring regionala frågor.

Vi uppmanar nu alla i Upplands-Bro att vara en del av lösningen för att minska smittspridning och motverka att äldre och sårbara grupper drabbas:

1. Tvätta händerna och stanna hemma om du har förkylningssymtom som hosta och feber.

2. Följ myndigheternas anvisningar.

3. Var källkritisk och var vaksam på självutnämnda experter. Korrekt information finns på myndigheters webbplatser. På upplands-bro.se/corona finns alltid aktuell information från betrodda källor.

4. Spekulera inte – det riskerar att sprida onödig oro i ett oroligt läge.

5. Sprid inte rykten – av samma anledning som punkt fyra.

6. Följ nyheterna och håll dig uppdaterad.

7. Undvik att besöka äldre släktingar på vård- och omsorgsboenden (äldreboenden). Äldre personer med bakomliggande sjukdom riskerar att fara mycket illa av coronaviruset.

8. Hjälp dem som behöver! Ska du åka och handla? Fråga den äldre damen i lägenheten bredvid om även hon behöver något handlat.

Tillsammans kan vi göra vårt bästa för att hejda smittspridning och hjälpa vården stötta dem som bäst behöver. Tack för att du hjälper till!