Feriejobb

Du som är mellan 15–17 år och folkbokförd i Upplands-Bro kommun är välkommen att söka feriejobb hos kommunen. Skicka in din ansökan senast 29 februari.

Läs noga igenom all information på den här webbsidan innan du skickar in din ansökan.

Vad är ett feriejobb?

Upplands-Bro kommun erbjuder feriejobb med syfte att kommunens ungdomar ska få en introduktion in till arbetslivet. Under tiden du feriejobbar kommer du att arbeta med en handledare på din arbetsplats. Du får betalt för varje arbetad timme. En feriejobbsperiod är tre veckor lång och består av totalt 90 arbetstimmar förutom period 1 som är 84 timmar då midsommarafton inte är en arbetsdag. Om du tidigare har haft ett feriejobb via Upplands-Bro kommun kan vi inte garantera ett feriejobb i år men det lönar sig att söka även om du har feriejobbat året innan.

När du söker feriejobb

När du ansöker om feriejobb har du möjlighet att lämna önskemål om arbetsplats och arbetsperiod. När vi fördelar feriejobbsplatserna har vi dina önskemål i åtanke men kan inte garantera att det blir exakt som du önskar. Du kan komma att bli erbjuden ett feriejobb som inte matchar dina önskemål. Jobben lottas slumpmässigt ut efter önskemål och feriejobbsönskemålen uppfylls i den mån det går.

Arbetsperioder

Feriejobben är uppdelade i tre perioder:

  • Period 1: 15 juni – 3 juli
  • Period 2: 6 juli – 24 juli
  • Period 3: 27 juli – 14 augusti

Erbjudande om feriejobb

All kommunikation gällande feriejobb sker digitalt. Du behöver därför se till att i din ansökan ange en mejladress som du har tillgång till. Det är också ditt ansvar att bevaka din mejl då vi skickar ut information via mejl.

När vi har fördelat feriejobbsplatserna skickar vi ett mejl om erbjudande. I mejlet får du en länk och lösenord till din sida på Feriebas där du tackar ja eller nej.

Tacka ja innan 8 april

Du måste tacka ja till platsen senast den 8 april. Om du inte tackar ja till platsen innan den 8 april, tackar du automatiskt nej till feriejobb.

Typ av arbetsplats

Feriejobbsverksamheten har arbetsplatser inom kommunens verksamheter men har även samarbeten med företag i kommunen. Om du jobbar inom en kommunal verksamhet ansvarar kommunen för anställningsavtal och arbetsmiljö. Om du blir tilldelad en plats på ett företag är det den arbetsgivaren som ansvarar över din arbetsmiljö och att skriva anställningsavtal.

Ung kraft för Bro

I sommar kommer en grupp ungdomar få chansen att jobba i ett pilotprojekt i Bro med olika uppgifter som gör området bättre. Vi kommer att måla, kratta, snickra, plantera och mycket mer. Vi arbetar tillsammans i mindre arbetsgrupper under ledning av projektledare, utbildade gruppledare och olika yrkesverksamma. Alla som jobbar i satsningen i sommar ska känna ökad stolthet och ägandeskap för området!

Är detta en arbetsplats som låter lockande för dig? Ange då alternativet ”Ung kraft för Bro” som önskemål om arbetsplats i din ansökan.

Läsa Äger!

Tycker du om att läsa och tycker att det skulle vara roligt att hålla i högläsning och fysiska aktiviteter på fritids? Då är Läsa äger något för dig!

I Läsa äger kommer du att, tillsammans med en annan feriearbetare, planera och genomföra högläsning och en fysisk aktivitet vid minst ett tillfälle per dag för eleverna på fritids. Resten av dagarna kommer du att delta i ordinarie verksamhet på fritidshemmet. Inför sommaren kommer du att få gå en minikurs där du får tips och idéer som du har nytta av under feriearbetet.

Lön för feriejobb

Avlöning är ett timarvode som inkluderar semesterersättning. Samma lön gäller för alla arbetsplatser. Arvodet ser ut såhär:

  • 71 kronor/timme om du är född 2004 eller 2003.
  • 76 kronor/timme om du är född 2002.

Arbetstider

Din handledare på arbetsplatsen bestämmer vilka arbetstider som gäller men en arbetsdag är generellt 6 timmar/dag. Varje arbetsdag kommer också innehålla tid för lunch och rast, men denna tid är obetald. Exempel: Arbetsdagen är mellan kl. 09:00-15:30 med en halvtimmes lunch.

Totalt består en arbetsperiod av 90 arbetstimmar. Om du arbetar period 1 arbetar du inte på midsommarafton men och har inte möjlighet att arbeta in dem timmarna.

Sjukanmälan och Försäkring

Sjukanmälan görs till din handledare på arbetsplatsen. Sjuklön utbetalas inte av Upplands-Bro kommun. Under din feriejobbsperiod är du försäkrad genom kommunen.

Är du asylsökande?

Är du asylsökande och ska ansöka om feriejobb behöver du ha ett undantag om arbetstillstånd, ett så kallat AT-UND. Om du har AT-UND framgår på ditt LMA-kort. Bifoga en kopia på ditt AT-UND.

Viktiga datum

29 februari - Sista ansökningsdatum

31 mars - Senast 31 mars får du besked om feriejobb

8 april - Sista datum att tacka ja till din plats

Sök feriejobb

Här ansöker du om feriejobb för sommaren 2020

Vanliga frågor och svar om feriejobben 2020

Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får om feriejobb. Om du har fler frågor eller fundering kring feriejobb är du välkommen att kontakta oss på sommarjobb@upplands-bro.se

När är sista ansökningsdatum?

Sista ansökningsdatum är 29 februari.

När måste jag vara född för att få söka feriejobb?

Du som är född år 2002, 2003 eller 2004 och är mellan 15 och 17 år kan söka feriejobb hos kommunen.

När betalas lönen ut?

Eftersom du har timlön betalas lönen ut i efterskott. För att vi ska kunna betala ut din lön behöver du lämna in din närvaroblankett som ska vara signerad av dig och din handledare. Observera att absolut sista datumet för inlämning av din närvaroblankett är 11 september, efter det betalas inga löner ut.

Hur får jag min lön utbetald?

Upplands-Bro kommun använder sig av Swedbank för löneutbetalning. Om du har ett bankkonto hos annan bank behöver du registrera ditt bankkonto hos Swedbank. Du behöver alltså inte ha ett konto hos Swedbank utan kan ha kvar ditt konto i valfri bank. Du registrerar ditt bankkonto genom att besöka ett av Swedbanks kontor tillsammans med en vårdnadshavare.

Om du använder dig av en annan bank och inte registrerar ditt konto hos Swedbank kommer en utbetalningsavi postas till din angivna adress. Du kan sedan gå med avin till din bank och lösa in den mot en avgift.

Om du har ett bankkonto hos Swedbank behöver du inte göra någonting eftersom ditt konto är kopplat till ditt personnummer.

Observera att lön utbetalas personligen till dig som arbetat och kan exempelvis inte utbetalas till en vårdnadshavares bankkonto.

Måste jag betala skatt när jag feriejobbar?

Om du tjänar mindre än 20 008kr under hela 2020 (studiebidrag från CSN räknas inte) kommer du behöva du ange detta i ditt anställningsavtal. Du behöver inte lämna in en jämkningsblankett.

När får jag svar om jag fått ett feriejobb eller inte?

Matchning av jobb påbörjas 2 mars. Du kommer få besked senast 31 mars.

Jag har sökt feriejobb i Upplands-Bro kommun men fick inget erbjudande, varför?

Anledningen till att du inte fått erbjudande om feriejobb kan bero på att du inte ingår i målgruppen som feriejobbsverksamheten vänder sig till eller att platserna tyvärr inte räckte till alla sökande.

Ansökningstiden för sommarjobb har gått ut, kan jag ändå ansöka om feriejobb?

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökan till feriejobb efter ansökningstiden har gått ut.

Jag har blivit erbjuden feriejobb men vill tacka nej, hur gör jag?

Om du vill tacka nej till ett feriejobb gör du det via din personliga sida på Feriebas. Det är viktigt att du tackar nej om du inte vill feriejobba så någon annan får möjlighet att ta din plats.

Är det möjligt att byta arbetsplats och period?

Det är inte möjligt att byta den arbetsplats och period som du blivit erbjuden.

Varför behöver jag beställa utdrag ur belastningsregistret?

Om du ska arbeta i en verksamhet med barn eller äldre ska du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret. Handläggningstiden är ungefär två veckor och därför rekommenderar vi att du beställer ett utdrag i god tid innan du börjar jobba. Du förväntas uppvisa utdrag ur belastningsregistret till din handledare på första arbetsdagen, utan utdraget får du inte börja arbeta.

Blanketterna hittar du på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Upp