Röstkortet

På ditt röstkort står det var och när du du kan rösta på valdagen. Utskicket av röstkort till alla röstberättigade sker innan den 24 augusti.

Det är Valmyndigheten som skickar ut röstkort till dig som är röstberättigad.

Om du inte fått ditt röstkort, har tappat det eller vill ha det skickat till en annan adress kan du beställa ett dubblettröstkort på val.se, genom att kontakta Valupplysningen 020-825 825, kommunen 08- 581 690 00 eller Länsstyrelsen 010-223 11 30. I våra förtidsröstningslokaler i Bro och Kungsängen kan du även få ett dubblettröstkort utskrivet på plats.

På röstkortet står det vilket valdistrikt du tillhör, vallokalens namn, adress och öppettider. På valdagen kan du rösta i en förtidsröstningslokal eller i den vallokal som står på ditt röstkort.

Du måste kunna visa vem du är för att få rösta. Om inte röstmottagarna vet vem du är måste du visa en id-handling som till exempel ett körkort, pass eller tjänstelegitimation. Om du inte har en id-handling kan en annan person intyga din identitet, men då måste den personen kunna uppvisa en id-handling.

  • Läs mer om valet

Ytterligare information om de allmänna valen i september

Valmyndigheten tillhandahåller lättläst information, informationsfilmer på teckenspråk samt faktablad om röstningsprocessen på flera olika språk.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp