För dig som är förtroendevald

Den här sidan är till för dig som förtroendevald. Vare sig du är helt ny i din roll som förtroendevald eller har lång erfarenhet kan det finnas information som är bra att ha lättillgänglig för att arbetet som förtroendevald ska flyta på så smidigt som möjligt.

Det är många lagar, regler, bestämmelser och rutiner att förhålla sig till och här hittar du fakta och information som förhoppningsvis kan ge svar på en del grundläggande frågor.

Den här sidan är uppdelad i flikar så att du lätt kan leta upp den information du söker för tillfället. Informationen du finner på denna sida är översiktling, för mer detaljerad information kan du vända dig till "Handbok för förtroendevalda".

Ny som förtroendevald eller avsluta uppdrag

Är du ny som förtroendevald eller vill avsluta ditt uppdrag, fyll i e-tjänsten nedan.

Om du har valt att avsluta ditt förtroendeuppdrag kommer du formellt att bli entledigad vid nästkommande sammanträde för Kommunfullmäktige, om kallelse och handlingar inte redan skickats ut.

Flyttat från kommunen?

Om du flyttar från kommunen måste du meddela detta till Kansliavdelningen genom att fylla i ovanstående E-tjänst. När du folkbokför dig i en annan kommun uppstår ett valbarhetshinder och dina uppdrag avslutas utan beslut från Kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige kan, efter ansökan, besluta att låta ditt uppdrag kvarstå mandatperioden ut. Detta gäller enbart för de uppdrag som Kommunfullmäktige själv utser.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)