Buskörning

Den senaste tiden har ett fåtal individer i kommunen äventyrat andras och sin egen säkerhet genom buskörning på bland annat Kungsängens IP och Skolvägen.

Både kommunen och Polisen jobbar med att få bukt på problemet – kommunen genom att förändra framkomligheten där det är lämpligt och polisen genom utfärdande av ordningsböter.

Problemen fortsätter tyvärr. Därför ska den lokala Polisen, utöver att övervaka de berörda områden oftare, försöka få hjälp av Trafikpolisenheten i Stockholm att utföra så kallade flygande inspektioner vilka kan leda till att Polisen kan belägga bilarna med körförbud samt högre böter.

Om du ser någon som kör vårdslöst får du gärna hjälpa till genom att rapportera in registreringsnumret till Jonas Lund på jonas.lund@polisen.se. Polisen tar även gärna emot filminspelningar på buskörningen. Dessa kan användas både till att bötfälla individer som kan identifieras från filmen och eventuellt dra in körkort – något som Polisen tror kommer att vara avskräckande för buskörarna.