Det här är drömtorget

Under 2018 fortsätter förnyelsen av torget i Kungsängens centrum för att bli en mer levande plats. En plats för alla åldrar under hela året.

Det här händer nu

Vecka 51 - Arbetet på torget fortlöper enligt tidsplanen. Entreér till butiker, hus och kontor kommer vara tillgängliga under hela projektet. Entreprenören är dock tvungen att stänga av delar av torget under arbetets gång. Arbetet pågår till våren 2019, läs den preliminära tidsplanen för alla etapper längre ned på sidan. Upplands-Bro kommun har anlitat MJ Contractor för arbetet med att förnya torget. Aktuell information kommer finnas här på hemsidan samt på en anslagstavla på torget.

Under projektet öppnas olika områden upp för att Kungsängens centrum ska vara så tillgängligt som möjligt. Vi öppnar bara områden som är säkra att beträda, men det kan fortfarande kvarstå arbete att utföra för entreprenören vid senare tillfälle.

Kungsängens torg, arbetsområde med uppdelning i etapper.

Kungsängens torg, arbetsområde med uppdelning i etapper.

Preleminär tidplan

Område

Period

Etapp 1

v. 14 - 23

Etapp 2

v. 22 - 48

Etapp 3

v. 29 - 35

Etapp 4

v. 35 - 43

Etapp 5

v. 41 - 49

Etapp 6

v. 50 - 9

Etapp 7

v. 50 - 9

Bakgrund

Hösten 2016 genomförde Upplands-Bro kommun en medborgardialog för att tillsammans med kommuninvånare och personer som besöker torget utforma ett det nya torget i Kungsängens centrum. Alla bidrag sammanställdes och analyserats. Medborgardialogen genomfördes med hjälp av White arkitekter och resulterade i en vision, gestaltning och sammanställning. Gestaltningen och sammanställningen finns länkade längre ner på sidan.

Drönarflygning över torget


Bilder

Flygbild över torget 2018-12-14
Flygbild över torget 2018-12-14

Visionen

Visionen för Kungsängen torg är att skapa en identitetsstark mötesplats för Kungsängenbor men också för besökare. Torget ska bli en plats att vilja vistas på - året runt. Det ska finnas något för alla, stora som små.

Det ska finnas utrymme för stora evenemang som Kungsfesten men torget ska också vara en plats att vilja vara på till vardags, både korta och längre stunder - en plats att stanna till på.

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)