Parker

Välkommen till gröna Upplands-Bro! I Upplands-Bro finns vackra parker och grönområden.

Natur- och grönområden är viktiga för människors psykiska och fysiska hälsa. I parkerna kan man leka, spela bollspel, cykla, mötas, promenera, motionera, åka skidor och skridskor eller plocka bär och svamp. Här läser du om våra anlaggda parker. Om du vill ha mer information om friluftsområden, naturreservat och andra naturområden hittar du det under Kultur och fritid/Friluftsliv.

Gröna udden

Gröna Udden ligger i Kungsängen, några minuters promenad från pendeltågsstationen. Här finns en grillplats, friluftsbad, volleybollplan, en lekplats och träningsredskap.

Du hittar enklast till Gröna udden genom att följa Prästhagsvägen förbi båtklubben.

Vid Gröna udden finns möjligheter för bad, grillning och lek. Där finns även volleybollplan, TC och kiosk sommartid och redskap för styrketräning.

Lillsjöns friluftsområde

Kungsängens lättillgängliga och välordnade badstrand är en naturlig träffpunkt för många. Här finns grillplatser, volleyboll, boule, frisbeegolf, café, mat, minigolf och kanotuthyrning.

Lillsjöserveringen har öppet under säsong.

Lillsjötoppen

Lillsjötoppen har en magnifik utsikt över landskapet. Här uppifrån ser man bl. a. Mälaren, Bro och Stäket. Utmed vägen upp till toppen rinner en liten bäck med vatten som pumpats upp till toppens damm. Från dammens utlopp rinner ett vattenfall ner mot vägen. Uppe på toppen finns en grillplats och ved.

Hitta hit

Avfart på Granhammarsvägen fram till parkeringsplats. Därefter en kort
promenad ner till badet.

Bussresenärer tar buss mot Granhammar och kliver av vid hållplatsen Hallonvägen. Knappt en kilometer till badet.

Fiska i Lillsjön

Råbyparken

Råbyparken ligger i Råby, på gångavstånd från Bro centrum. Här finns volleybollplan och basketplan, rutschkana, gungor och en klätterställning.

Råbyparken invigdes i september 2010 genom att ett träd, närmare bestämt en hänghassel, planterades mitt i området. Invigningen firades med korvgrillning, bollspel och lek i parken tillsammans med elever från Råbyskolan.

I Råbyparken finns volleybollplan, basketplan, klätterställning, rutschkana, gungor och många sittplatser. Tanken är att parken ska vara en mötesplats för lite äldre barn och ungdomar - en plats där man kan leka och spela bollspel eller bara sitta och hänga med kompisarna.

Järnvägsparken

Järnvägsparken invigdes 2013. Parken är en mötes- och rekreationsplats invid Bro pendeltågsstation. Parken har ett stort utbud av växter, träd och planteringar. I centrum står konstverket ”Vingar i Bro” en konstruktion av järnvägsmaterial.