Uppdaterad 12 september 2022
Skriv ut

Medieprofil

Vill du bli en stjärna på medieproduktion, förstå vad som krävs för att göra en karriär på sociala medier, skapa grymma reklamfilmer, vloggar och medverka vid proffsiga fotoutställningar? Då är Upplands-Brogymnasiets medieprofil något för dig!

Kreativ på skoltid, sök medieprofilen!

Genom att välja medieprofilen får du möjlighet att vara kreativ på skoltid och en paus från mer traditionella och teoretiska ämnen. Medieprofilen kan du läsa om du väljer något av programmen barn och fritid, ekonomi, försäljning och service, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller teknik. Medieprofilen startar i årskurs 1 och när du gjort ditt gymnasieval ansöker du till medieprofilen direkt i Upplands-Brogymnasiets e-tjänst.

Digitalt skapande, foto och design

På Medieprofilen får du lära dig att skapa målgruppsanpassade budskap och arbeta med storytelling. Här arbetar du med hela processen, från bildmanus till färdig reklamfilm, från sessioner i fotostudion till professionell utställning, från stolpmanus till en högkvalitativ podd eller animation.

Du får lära dig grunderna inom foto, film och formgivning i Adobe-programmen, arbeta med ritplatta och skapa i fotostudion. Hos oss är idéskapande och utvecklande av den kreativa förmågan i fokus.

Kurser som ingår 

I medieprofilen ingår följande kurser genom det individuella valet.

  • Digitalt skapande 1, 100 p
  • Digitalt skapande 2, 100 p

Kontakta oss

Har du frågor om medieprofilen på UBG? Kontakta gärna vår arbetslagledare.

Arbetslagledare Ann Arvedahl

Är du nöjd med informationen på sidan?