Uppdaterad 12 september 2022
Skriv ut

LIU handboll

Vill du kombinera gymnasiestudier med handbollsträning? Som elev på Upplands-Brogymnasiet kan du söka till vår handbollsprofil. Hos oss utvecklas du som spelare och får fördjupade kunskaper i träningslära, fysiologi, mental träning, kost och idrottsskador.

Aktiv handbollsspelare? Sök till UBG!

För att kunna välja handbollsprofilen måste du spela handboll i en idrottsförening. Du kan läsa utbildningen på programmen ekonomi, försäljning och service, teknik, naturvetenskap, samhällsvetenskap samt barn och fritid. LIU handboll startar i årskurs 1, så när du gjort ditt gymnasieval ansöker du om LIU direkt i Upplands-Brogymnasiets e-tjänst.

Kurser som ingår 

I profilen ingår följande kurser genom det individuella valet.

  • Idrott och hälsa, specialisering 1 (100p)
  • Idrott och hälsa, specialisering 2 (100p)

Tidiga träningspass

Ansvarig instruktör för handbollsutbildningen är Marcel Lundstad, välmeriterad tränare i Kungsängen SK. Marcel har utbildat sig genom svenska handbollsförbundets tränarskola, den högsta nationella tränarutbildningen, och haft tränaruppdrag i allsvenskan, division 1 samt hos flera distriktslag.

Två gånger i veckan har du tidiga träningspass. Hos oss tränar du på morgnarna för att kunna återhämta dig på bästa sätt till kvällsträning med din klubb.

Ett mellanmål serveras efter träningspassen innan den ordinarie skolundervisningen börjar, så du får tid till återhämtning och en bra start på skoldagen.

Kontakta oss

Vill du veta mer om LIU handboll? Kontakta gärna vår tränare eller rektor.

Tränare Marcel Lundstad

Rektor Robert Vaardahl

Är du nöjd med informationen på sidan?