Uppdaterad 12 september 2022
Skriv ut

LIU basket

Vill du kombinera gymnasiestudier med basketträning? Som elev på Upplands-Brogymnasiet kan du söka till vår basketprofil. Här får du utvecklas som spelare och får fördjupade kunskaper i träningslära, fysiologi, mental träning, kost och idrottsskador.

Aktiv basketspelare? Sök till UBG!

För att kunna bli antagen till LIU Basket måste du vara aktiv spelare i en basketklubb. Du kan läsa LIU-profilen på våra gymnasieprogram barn och fritid, ekonomi, försäljning och service, naturvetenskap, samhällsvetenskap samt teknik. LIU startar i årskurs 1 och när du gjort ditt gymnasieval ansöker du om LIU direkt i Upplands-Brogymnasiets e-tjänst.

Kurser som ingår

I profilen ingår följande kurser genom det individuella valet, samt genom utökat program.

  • Åk 1: Idrott och hälsa -specialisering 1 (100p)
  • Åk 2: Idrott och hälsa -specialisering 2 (100p)
  • Åk 3: Träningslära 1 (100p)

I åk 3 finns möjlighet att följa med på en basketresa till USA där vi bland annat besöker olika high schools och colleges och träffar coacher och spelare.

Erfaren och driven tränare

Ansvarig instruktör för LIU-utbildningen är Paulo Nascimento som är utbildad förbundstränare för Svenska Basketbollförbundet och ansvarig för basketutvecklingen i området Sthlm nordväst. Paulo har en bakgrund som basketspelare, han har coachat basket i över 20 år, tränat landslagsspelare och Europaspelare.

I kursen Träningslära 1 undervisar UBG:s idrottslärare Joakim Bengtsson

Träningsupplägg

Varje vecka ingår tre träningspass Hos oss tränar du på morgnarna för att kunna återhämta dig på bästa sätt till eventuell kvällsträning med din basketklubb. Våra träningstider är:

  • måndag 07.45-09.15 lektionspass basket
  • onsdag 07.45-09-15 lektionspass basket/Träningslära 1
  • torsdag 07.45-09.15 lektionspass basket

Ett mellanmål serveras efter träningspassen innan den ordinarie skolundervisningen börjar, så du får tid till återhämtning och en bra start på skoldagen.

Kontakta oss

Vill du veta mer om basketprofilen på UBG? Kontakta gärna vår rektor.

Rektor Robert Vaardahl

Är du nöjd med informationen på sidan?