Uppdaterad 16 november 2023
Skriv ut

NIU golf

Vill du kombinera dina studier med golf på elitnivå? Som elev på Upplands-Brogymnasiet, UBG, kan du söka till vår golfprofil. Det är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i golf. Det betyder att du har golf på schemat 4–5 morgnar i veckan. Ett bra komplement till dina träningspass med hemmaklubben på kvällar och helger.

PGA-utbildade golflärare

Med våra heltidsanställda PGA-utbildade golflärare – som båda har erfarenhet av att arbeta och coacha internationella spelare – och vårt specialistnätverk ger vi dig kunskap och verktyg för att utvecklas inom golfteknik, fysisk träning, mental träning, coachning/självcoachning, golfregler samt etik och moral inom golfen.

Kurser som ingår

Som golfelev på Upplands-Brogymnasiet läser du 500 poäng i ämnet golf under tre läsår vilket motsvarar 20 procent av din totala gymnasieutbildning. De kurser som ingår är:

 • Idrottsspecialisering 1, 100 poäng
 • Idrottsspecialisering 2, 100 poäng
 • Idrottsspecialisering 3, 100 poäng
 • Tränings- och tävlingslära 1, 100 poäng
 • Tränings- och tävlingslära 2, 100 poäng

Utöver praktiska och teoretiska golflektioner varje morgon, har du kvällsföreläsningar, studieresor, tävlingar samt regelbundna utvecklingssamtal med golflärarna.

En underrubrik för sektionen

För att komma in på vår attraktiva golfprofil finns vissa grundkrav. Antagningen baseras på följande kriterier:

 1. Skolbetyg
 2. Hcp (runt hcp 10 för tjejer, runt hcp 6 för killar)
 3. Viljan att utvecklas
 4. Snittscore
 5. Ranking
 6. Tävlings- och träningserfarenheter
 7. Övriga meriter

Ansökan NIU golf

Du ansöker till NIU golf i två steg.

Steg 1: Från mitten av september till början av december (året innan du ska börja gymnasiet) ansöker du till golfutbildningen via Svenska Golfförbundet.

Steg 2: Under vårterminen i nian ansöker du via gymnasieantagningen det gymnasieprogram du vill gå. På UBG kan du gå golfinriktningen om du kommer in på programmen ekonomi, naturvetenskap, samhällsvetenskap, teknik eller barn- och fritidsprogrammet.

Kontakta oss

Har du frågor om NIU golf? Kontakta gärna vår golflärare.

Golflärare Johan Almgren

Är du nöjd med informationen på sidan?